Fostul premier şi fost preşedinte al PNL Ludovic Orban ar vrea să candideze la alegerile prezidenţiale, însă va fi de acord cu o decizie „raţională” care să ofere ţării ”un preşedinte care să aibă grijă de România, nu de el şi de excursiile lui”.

Alianţa Dreapta Unită, formată ca alianţă electorală pentru alegerile europarlamentare, ar putea avea un candidat comun și la alegerile prezidențiale de anul acesta, a lăsat să se înțeleagă fostul premier Ludovic Orban.

Ludovic Orban aş prefera să nu discut despre acest subiect (alegerile prezidenţiale – n.r.), noi nu am abordat acest subiect încă, în discuţiile pe care le-am avut, când îl vom aborda şi vom ajunge la o înţelegere, cu siguranţă îl vom comunica public. Prefer să nu discut pe tema asta, eu mi-am anunţat intenţia de a candida, evident, dar sunt un om raţional, sunt un om care voi participa la o decizie comună, care să fie raţională şi care să ne ofere cea mai mare şansă de a câştiga alegerile, că, de fapt, asta ne dorim. Să dăm României un preşedinte care să aibă grijă de România, nu de el şi de excursiile lui”, a afirmat Orban, la Euronews România.

”În România, un candidat independent nu poate să câştige alegerile prezidenţiale, v-o spun limpede”, a mai spus Ludovic Orban.