Deputatul AUR, Dumitru Focșa, cel acuzat de soția lui de agresiune, a povestit, într-o postare pe Facebook, vineri, 6 ianuarie, episodul violent din familia sa care s-a terminat cu un apel la 112 al femeii. El recunoaște că a recurs la „un gest regretabil” și își acuză soția de „gelozie extremă”.

UPDATE 7 ianuarie, ora 9.20: Postarea a dispărut de pe contul de Facebook al lui Focşa.


„Am stat bine să mă gândesc dacă este bine să fac această postare, dar după câte mizerii și neadevăruri se tot vehiculează pe media plătită cu milioane de euro de PSD și PNL, fără a cere permisiunea conducerii AUR, am considerat că trebuie să știți «din gura acuzatului» adevărul”, a scris Dumitru Focșa pe Facebook, vineri, 6 ianuarie.

Deputatul AUR a precizat că, de când a intrat în politică, viața lui de familie „s-a schimbat covârșitor de mult” și că nu mai poate aloca timp.

Dumitru Focșa și-a acuzat apoi soția de gelozie.

„Lipsa prezenței mele din casă, așa cum era obișnuită soția când reveneam din contractele de muncă scurte, schimbarea mediului de lucru de la cel solitar dar între bărbați pe mare, la așa expunere publică, a făcut ca în casa noastră să apară discuții de tot felul pe care nu doresc a le explica aici, dar este lesne de dedus”, a punctat el.

„Aproape toate aceste puseuri de gelozie ale soției, erau urmate de «fuga la mama» spre a se aduna sau reculegere, spunea ea”, a precizat el, adăugând că „am înțeles-o mereu, pentru ca ea era cea lângă care am stat atâția ani din dragoste nu de silă sau din folos personal. Ea era aceea persoană care îmi scrobea cămășile mele oriunde mergeam în public, ea avea grijă de cei doi copii acasă”.

„În fața soției îmi cer iertare și nu a celor care îmi judecă mie viața”, a mai afirmat deputatul AUR.

Incidentul generat de soție prin gelozie extremă, după ce la ultima plecare de acasă (eu nefiind prezent!), în 27 decembrie 2022, cu revenire în 31 decembrie seara, care s-a lăsat cu sustragerea telefonului alocat de Parlament de pe care a virat suma de 3000 lei din banii alocați cabinetului parlamentar (din suma forfetară!), a sădit in inima mea neincredere și am blocat acesul la telefoanele mele. Asta a produs și mai mare frustrare pentru ea.

Deputatul AUR, Dumitru Focșa:

„A fost atinsă şi de uşa camerei, atunci am văzut că-i sângerează nasul”

El a admis apoi că a făcut „un gest regretabil” și a susținut că totul s-a petrecut din cauză că soția lui nu l-ar fi îngrijit corespunzător pe unul dintre copii, iar femeia l-a acuzat că o înșală.

„Am primit o replică de genul: «Vezi-ți de curvele tale!», înșirând persoane cu care eu nu am nimic în comun decât că am dat un «Like» la un comentariu lăsat pe pagina mea de FACEBOOK”, a precizat Focșa, care susține că atunci a comis agresiunea la adresa soției.

„Am luat-o de după gât și i-am strigat în față că nu mai rezist, nu mai pot, căci, cu «gândirea din capul ei mă face și pe mine cu capul!»….și am tras-o cu fruntea ei către fruntea mea”, a scris Focșa.

„Din disperare, din durerea că nu sunt înțeles de ea, am făcut acest gest într-un mod nu foarte elegant, ba chiar brutal. Atât a fost tot! Nu știu nici acum, și regret că nu m-am stăpânit, cum de am putut face asta, dar eram complet devastat de atâtea reproșuri însoțite de plecări repetate, ciclic cam de 2-3 ori pe lună se tot repeta asta de doi ani”, a completat el.

Focşa şi-a mai amintit apoi că soția a mers să sune la 112, „dar acolo, la uşa dormitorului, a mai fost o busculadă şi a fost atinsă şi de uşa camerei, atunci am văzut că-i sângerează nasul”.

În final, Dumitru Focșa a subliniat că „dacă conducerea AUR îmi va cere să-mi dau demisia din Parlamentul României, o voi face spre binele colegilor mei și al românilor care cred în AUR, nu că cere @SorinRoscaStanescu prin pastila lui pe YouTube asta”.

Într-o postare ulterioară pe Facebook, Dumitru Focșa a anunțat că „voi chema in instanță Antena 3 pentru a demonstra unde a declarat soția mea ca eu am amantă”.

Explicațiile au venit în contextul în care Focșa este acuzat că şi-ar fi agresat soţia, în noaptea de 4 spre 5 ianuarie, potrivit afirmațiilor acesteia. Femeia a refuzat să meargă la spital şi a refuzat să fie emis un ordin de restricţie împotriva soţului său, iar poliţiştii fac cercetări pentru violenţă în familie. AUR a transmis pe 5 ianuarie că a demarat o anchetă internă, iar dacă Dumitru Focșa va fi găsit vinovat, riscă să-și piardă toate funcțiile pe care le deține în partid.

Vineri, 6 ianuarie, USR i-a cerut lui George Simion să-l excludă din partid pe Dumitru Focşa.