Ludovic Orban, preşedinte al partidului Forţa Dreptei, afirmă că Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) ”nici măcar nu e partid”, susţinând că persoanele care cotizează ca membri ai acestei formaţiuni trimit banii nu print cont bancar, ci printr-o aplicaţie internă, sumele fiind la dispoziţia preşedintelui George Simion.

Ludovic Orban: Cum să faci alianţă cu AUR? AUR nu e nimic, AUR este o strânsură care nici măcar nu e partid. Acolo nu e partid, acolo e Simion care numeşte nişte coordonatori judeţeni pe care îi schimbă ca pe ciorapi, cred că din patru în patru luni îi schimbă ca pe ciorapi, care coordonatori judeţeni numesc şi ei nişte coordonatori locali de prin diferite localităţi.

Nu există nicio alegere internă, nimeni nu are garanţia faptului că… nici măcar că este membru în partidul respectiv. Acolo nu există, să zic, finanţare locală. Toţi membrii, aşa-zişi membri, plătesc într-o aplicaţie, nu prin cont bancar, într-o aplicaţie care e diferită de un cont bancar – că la un cont bancar nu poţi să ştergi urmele, pe când în aplicaţia aia care este folosită de AUR oricând poţi să ştergi toate înregistrările să-ţi dispară toţi cei care au plătit cotizaţia de 50 de lei în aplicaţia respectivă – şi toţi banii se duc la centru şi sunt cheltuiţi de Simion.

Dacă e vreun AUR-ist care spune că nu e aşa, minte! Eu nu fac acuzaţii, eu spun care este adevărul! Nu s-au organizat alegeri în nicio filială judeţeană, sunt nişte conduceri interimare care sunt numite de Simion”, a afirmat Ludovic Orban, joi seară, la Euronews România.

El a respins categoric ideea unei alianţe între Forţa Dreptei şi AUR, susţinând că ”ceea ce face AUR este o permanentă provocare, un scandal permanent” şi că aceasta nu este o formaţiune ”cu care să poţi face orice înţelegere de vreun fel”.