Într-o scrisoare adresată lui Lucian Bode, secretar general al partidului condus de premierul Nicolae Ciucă, intrată în posesia Libertatea, viceprimarul PNL Sector 2, Adrian Costache, susține că Monica Anisie, lider PNL Sector 2, „și-a luat filiala pe propria persoană și oricine are o poziție ușor diferită e marginalizat, suspendat sau chiar exclus”.

Viceprimarul PNL s-a plâns șefilor partidului că Monica Anisie i-a cerut primarului USR al Sectorului 2, Radu Mihaiu, să îi retragă atribuțiile.

„Fără niciun fel de atenționare, fără niciun motiv, am fost pus într-o situație absurdă. O situație pe care îmi va fi foarte dificil să o explic public, fără a afecta imaginea partidului. Doamna președinte Monica Anisie a cerut primarului USR să-mi retragă toate atribuțiile. Mai mult, nici măcar nu m-a anunțat. A trebuit să aflu acest lucru de la primarul Sectorului 2 care a avut bunăvoința să mă avertizeze despre ce urma să se întâmple”, se arată în documentul consultat de Libertatea.

Viceprimarul PNL al Sectorului 2 a mai susținut că fostul ministru al educației nu acceptă păreri contrare în PNL Sector 2 și că „și-a luat filiala pe propria persoană”.

„Doamna președinte Monica Anisie a decimat orice dialog, orice formă de dezbatere. Și-a luat filiala pe propria persoană și oricine are o poziție ușor diferită e marginalizat, suspendat sau chiar exclus. Colegi vechi, cu ani și ani de activitate în PNL, au fost trecuți pe linie moartă. Inclusiv membri din Biroul Politic au fost forțați să demisioneze pentru că au avut curajul să exprime propria părere”, a afirmat Adrian Costache în mesajul adresat conducerii Partidului Național Liberal.

Liberala Monica Anisie, acuzată într-un document intern că i-a cerut primarului USR Sector 2 să îi retragă atribuțiile unui viceprimar PNL
Monica Anisie și Adrian Costache, într-un banner al PNL Sector 2 din ianuarie 2021

Potrivit informațiilor Libertatea, scrisoarea a fost trimisă în decembrie 2022 mai multor organizații ale partidului condus de premierul Nicolae Ciucă, inclusiv la PNL București, filială condusă de Ciprian Ciucu.

Monica Anisie: „Întotdeauna am sprijinit activitățile viceprimarului”

Libertatea a contactat-o pe senatoarea PNL pentru un punct de vedere, iar Monica Anisie a negat acuzațiile potrivit cărora a intervenit la primarul USR al Sectorului 2 pentru ca acesta să îi retragă atribuțiile lui Costache.

„Nu există așa ceva! Din contră, cu martori, consilieri locali sau colegi de partid, întotdeauna am sprijinit activitățile viceprimarului”, a spus fostul ministru al educației din perioada noiembrie 2019-decembrie 2020, când premier era Ludovic Orban, fost lider PNL.

Radu Mihaiu: „Nu confirm, nu infirm”

La rândul său, primarul USR al Sectorului 2, Radu Mihaiu, a spus că nu discută în presă deciziile politice dintre USR și PNL.

„Nu aș vrea să discut deciziile de coaliție dintre USR și PNL, la Sectorul 2, cu presa. Le discutăm între noi. Nu doresc să confirm, nu doresc nici să infirm”, a afirmat el pentru Libertatea.