Fostul premier Victor Ponta a vorbit despre o eventuală candidatura lui Laura Codruța Kovesi la alegerile prezidențiale din 2024, după ce aceasta s-a clasat pe primul loc în topul încrederii în personalități politice, într-un sondaj la nivel național.

În urma unui sondaj Cult Research, organizația civică a lui Cătălin Teniță, membru al Camerei Deputaților din Parlamentul României și fost deputat USR, Laura Codruța Kovesi s-a clasat pe primul loc în ceea ce privește încrederea în personalitățile politice de la noi din țară. Acest lucru a făcut-o, în ochii multora, un posibil candidat la alegerile prezidențiale din 2024.

Poate Laura Codruța Kovesi să câștige alegerile prezidențiale?

Fostul premier Victor Ponta consideră însă că fosta șefă DNA nu are nicio șansă să ajungă la Cotroceni, decât dacă este susținută de unul dintre cele patru partide mari.

„La cât de sinucigași și tembeli suntem noi, da, o merităm pe doamna Kovesi. După ce că a distrus fiecare politician, care mai avea un pic de coloană vertebrală și creier, după ce că a distrus toate afacerile românești și oameni de afaceri români, după ce că are 1000 de dosare, dintre care 999 sunt cu achitări, cred că, stăpânii ei, că nu e doamna Kovesi, trebuie să își ducă la bun sfârșit planul, să nu mai rămână nimic din România. Nu mă mai miră nimic! După ce ai votat Băsescu și Iohannis, votezi pe Kovesi, înseamnă că îți meriți soarta.

Întrebarea este: susținută de cine? Pentru că niciun candidat din România care nu are susținere dintre cele mari, nu poate să iasă președinte. Dacă o va susține PNL și USR, probabil că are șanse.”, a spus el la România TV.

Ar îmbunătăți Laura Codruța Kovesi situația din România?

Mai mult, Victor Ponta spune că Laura Codruța Kovesi nu ar reuși să îmbunătățească situația din România. Dimpotrivă, ar înrăutăți-o, spune acesta.

„Însă, alta este problema. Situația economică e mai rea ca niciodată, e mai rea ca atunci când a tăiat Băsescu pensiile și salariile. Acum sincer, crede cineva că doamna Kovesi știe să rezolve problemele economice ale României? Domnul Iohannis s-a implicat într-un mod în care se va implica și doamna Kovesi și anume, a protejat multinaționalele și firmele străine împotriva firmelor românești. Pe Kovesi o trimit șefii ei, să termine cu tot România, pentru că noi mai mișcăm un pic pe aici, nu știu cum.

Problema României, așa cum o văd eu acum, mult mai detașat și inteligent, nefiind în bătălia de zi cu zi. Bine, puneți-o, voi, ăștia de afară, pe Kovesi, cum l-ați pus și pe Iohannis. Oricum nu mișcăm, nu vă faceți griji. Dar, totuși, viața noastră de zi cu zi, mai avem voie să mai trăim și noi sau trebuie să murim toți?”, a afirmat fostul premier.