”Consiliul Judetean Iaşi susţine necondiţionat CNAIR pentru construcţia A8! În cadrul întălnirii pe care am avut-o astăzi cu preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe, am agreat metoda de colaborare dintre instituţiile noastre pentru derularea etapelor premergătoare avizării Studiului de Fezabilitate necesar construcţiei secţiunii de autostradă TârguNeamţ- Iaşi- Ungheni”, a scris, luni seară, pe Afcebook, Cristian Pistol.

Directorul general al CNAIR afirmă că s-a stabilit inclusiv modul în care vor fi colectate datele de mediu, cum se va putea obţine Acordul de Mediu, cum vor fi identificaţi proprietari terenurilor pe care va fi construită această autostradă şi cum se vor putea obţine avizele necesare construcţiei în cel mai scurt timp posibil.

”Tronsonul A8 , între Târgu Neamţ şi Ungheni, face parte din coridorul 9 Pan-European şi va avea o lungime de 93,3 km care vor tranzita judeţul Iaşi. După ce va fi dată în circulaţie, această autostradă va aduce o dezvoltare accelerată a regiunii Moldova şi va permite recuperarea rapidă a decalajelor economice faţă de celelalte regiuni din România”, a mai scris Pistol.

Potrivit acestuia, ”construcţia A8 este un pas determinant care va asigura Moldovei, pentru prima dată în istoria României, o conexiune modernă cu Europa de Vest dar şi cu Portul Constanţa şi cu Muntenia”.

”Aceasta va oferi Regiunii Moldova impulsul economic aştepat de ani de zile”, a mai transmis directorul CNAIR.