Indicele pan-european Stoxx 600 a urcat cu 0,94% şi a depăşit recordul stabilit la începutul acestei luni, pentru a închide la 509,95 puncte.
Aproape toate sectoarele s-au tranzacţionat în verde, acţiunile companiilor de tehnologie crescând cu 3,2%, în timp ce titlurile companiilor de utilităţi au scăzut cu 0,39%.
Banca Angliei a menţinut ratele dobânzilor conform aşteptărilor, iar acţiunile din Marea Britanie au crescut, pe măsură ce investitorii au digerat detaliile anunţului, descris pe scară largă ca având o tentă favorabilă.
Indicele londonez FTSE 100 a încheiat sesiunea în urcare cu 1,8%, în timp ce lira sterlină a scăzut în raport cu dolarul american, iar randamentele obligaţiunilor guvernamentale din Regatul Unit au scăzut. A fost cea mai bună sesiune a FTSE din septembrie anul trecut.
Banca Naţională Elveţiană a surprins mai devreme piaţa cu decizia de a-şi reduce dobânda principală cu 0,25 puncte procentuale, la 1,5%, spunând că este posibil ca inflaţia să rămână sub 2% în viitorul previzibil. Acţiunile băncilor elveţiene au crescut în urma anunţului.
Indicele german DAX a crescut cu 0,88%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 0,22%. Indicele italian FTSE MIB a avansat cu 0,1%, iat IBEX 35, al bursei din Madrid, a urcat cu 1,07%.
Acţiunile americane au urcat joi după ce cei trei indici majori din Statele Unite sau închis miercuri la noi recorduri, în urma celei mai recente reuniuni de politică a Rezervei Federale din SUA. Fed a reiterat aşteptările pentru trei reduceri ale ratelor dobânzilor în acest an şi a menţinut neschimbate costurile de împrumut la reuniunea sa de două zile de politică monetară, care s-a încheiat miercuri.