Sursă foto: servuscluj.ro

Compania de Apă Someș a transmis că va avea loc o majorare a tarifelor pentru serviciile de apă potabilă și canalizare-epurare. Ajustarea prețurilor va intra în vigoare începând cu data de 1 iulie.

„Rațiunea necesității de ajustare a prețurilor/tarifelor rezidă în nevoia respectării Planului anual de evoluție a tarifelor la apă și canalizare (strategiei tarifare) în perioada 2017-2023, conform hotărârii nr. 12/02.10.2018 a Asociației Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Bazinul Hidrografic Someș- Tisa, precum și în nevoia de a îndeplini condiționalitățile din Contractul de Finanțare nr. 225 aferent programului POIM Cluj- Sălaj, încheiat între Ministerul Fondurilor Europene și Compania de Apă Someș S.A.

Reamintim că pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canalizare- epurare, Compania de Apă Someș S.A. a atras o a cincea finanțare în valoare totală de peste 400 milioane euro, lucrările în cadrul acestui program derulându-se în perioada 2020-2023.

Noile prețuri/tarife au fost aprobate de către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, prin Decizia nr. 108/09.06.2023. Ele se vor aplica în întreaga arie regională deservită din județele Cluj, Sălaj și Mureș, cu începere de la 1 iulie”, au declarat reprezentanții Companiei de Apă Someș.

Conform noilor prețuri, tariful pentru apa potabilă va fi de 5,58 lei/mc, TVA inclus (o creștere de 9%), iar tariful pentru canalizare-epurare va fi de 5,92 lei/mc, TVA inclus (o creștere tot de 9%). Ultima ajustare a tarifelor a avut loc acum un an, la 1 iulie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.