Sursă foto: cluj24.ro

În perioada 7-9 iulie 2023, Clubul Alpin Român Filiala Cluj, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, a desfășurat o amplă acțiune de igienizare a lacului Tarnița.

„Activitatea a reunit circa 150 de voluntari care au reușit să adune, atât de pe uscat, cât și de pe apă, din caiac, canoe sau barcă, 2600 de saci de deșeuri. De asemenea, pe lângă colectarea propriu-zisă a fost derulată și o campanie de conștientizare a populației.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a ținut să felicite organizatorii și participanții pentru implicarea și conduita responsabilă de care au dat dovadă: ”Numărul mare de persoane care au răspuns afirmativ acestei inițiative ne demonstrează, încă o dată, faptul că locuitorii Clujului sunt extrem de preocupați atât de protejarea naturii, în general, cât și de conservarea și valorificarea bogățiilor naturale cu care județul nostru se mândrește. Vom continua să oferim suport și altor solicitări pe care le vom primi în acest scop”.

Manifestarea a fost sprijinită și asistată de Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, care se află în subordinea Consiliului Județean.

Consiliul Județean s-a implicat activ și a susținut în mod constant și alte proiecte în domeniul protejării mediului înconjurător. Printre acestea se numără acțiunile de ecologizare a lacurilor Beliș și Tarnița, a Cheilor Turzii și a Cheilor Turenilor, campania națională de curățenie „Let’s Do It, Romania!”, activitățile de împădurire din zona comunei Petreștii de Jos și de la Măguri-Răcătău, și altele, conform comunicatului CJ Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.