Clujenii și turiștii sunt așteptați la un regal al gastonomiei tradiționale. „Festivalul plăcintelor” de la Bobâlna

Sursă foto: cluj24.ro

Bobâlna, în județul Cluj, va găzdui „Festivalul Plăcintelor”, un eveniment dedicat gastronomiei tradiționale, la care clujenii și turiștii sunt invitați să participe. Festivalul va avea loc duminică, 16 iulie, și va include un spectacol folcloric susținut de artiști și ansambluri de renume. Aceasta va fi prima ediție a festivalului, care își propune să promoveze și să păstreze gastronomia, obiceiurile și cultura tradițională ale comunității locale.

Activitățile vor începe la ora 12:00 cu o slujbă de Te Deum la Monumentul Eroilor din centrul comunei. De la ora 14:00, iubitorii de cântec și tradiții se vor bucura de un spectacol folcloric susținut de artiști și ansambluri renumite. Pe scenă vor urca artiști precum Aurel Tămaș și Băndași de la Cluj, losif Rusu, Cristina Beldean Moşuțan, Adrian Socaciu, Melisa Cuc și Claudiu Ciotleuş, alături de Orchestra profesionistă „Cununa Transilvană” a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, sub conducerea muzicală a prof. dr. Ovidiu Barteş. Vor mai participa Claudiu și Raisa Moldovan, precum și tineri interpreți clujeni precum Larisa Gurzău, Dragoş Câmpean, Roxana Maria Pop, Ştefania Viorela Cotîrlă, Adela Burcă și Paul Sâmbotelecan.

Grupul „Jijicanii” din cadrul Asociației „De la lume adunate și-napoi la lume date”, coordonat de Corina Cristuțiu și Daniel Rusu, va prezenta momente de joc tradițional.

În cadrul festivalului, va fi organizată și o expoziție de pictură, cu sprijinul Asociației „Porți către Suflet”. Lucrările expuse  aparțin Cristinei Berea, elevă la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” din Dej. Vor fi disponibile, de asemenea, ateliere pentru copii, în care aceștia vor putea participa la activități de sculptură, pictură, desen și țesut. De asemenea, va fi organizată o mică expoziție de animale, pregătite pentru interacțiunea educativă cu tinerii participanți. De asemenea, vor fi disponibile și plimbări cu trăsura.

„Festivalul Plăcintelor” este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj, sub auspiciile Consiliului Județean Cluj, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local al comunei Bobâlna.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *