Sursă foto: cluj24.ro

În anul care a trecut, 447 de câini fără stăpân au fost capturați de pe străzile din Cluj-Napoca. Toți au fost duși la Centrul de Ecarisaj al RADP și puși spre adopție. Costul pentru îngrijirea unui câine din acest centru este de 500 de lei pe lună. Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a vorbit despre situația câinilor fără stăpân după tragicul eveniment din București, în care o femeie a fost atacată și omorâtă de o haită de câini lăsați nesupravegheați. Centrul de Ecarisaj din Cluj-Napoca, care este subordonat RADP, are 15 angajați, din care 9 sunt medici veterinari, iar ceilalți se ocupă de capturarea câinilor comunitari. Viceprimarul a precizat că nu se omoară câinii capturați.

„330 de câini sunt acum în adăposturi, iar 339 de câini au fost adoptați anul trecut. 202 au fost luați de ONG-uri și trimiși spre adopție în țară sau în străinătate. Lucrăm bine cu ONG-rile, iar unele se ocupă și de sterilizare”, a declarat Dan Tarcea.

Câinii comunitari care sunt duși la Centrul de Ecarisaj din Cluj-Napoca sunt deparazitați, cipați și sterilizați.

„Un câine ne costă 500 de lei pe lună, asta înseamnă mâncare, medicamente, întreținere, curățenie. Banii sunt alocați de la Consiliul Local, iar acesta este costul pentru ca oamenii să fie în siguranță. Noi nu omorâm câinii la adăpost. Dacă unul nu este adoptat, rămâne în adăpost până la adânci bătrâneți”, a mai precizat Dan Tarcea.

Viceprimarul a relatat că primul său câine a fost adoptat de la Centrul de Ecarisaj din Cluj-Napoca, acum 15 ani, și a trăit 10 ani. El a menționat că și la Cluj-Napoca există un fenomen al abandonului, unde cățeii adoptați sunt lăsați pe străzi.

„Se practică abandonul, din păcate. Mulți iau un cățel și apoi își dau seama că nu mai pot să îi țină și îl abandonează la marginea orașului sau în păduri”, a mai spus viceprimarul, care a cerut clujenilor să sune la Primăria dacă văd câini fără stăpân pe străzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.