Nicolae Ciucă, fost prim-ministru al României, s-a referit la coaliţia de guvernare, la dezvoltarea economică, dar şi la creşterea pensiilor. Ciucă a afirmat că ţara are nevoie de stabilitate şi de aceea a fost nevoie de o coaliţie de guvernare.

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a declarat în discursul susţinut sâmbătă la Cîmpulung, în judeţul Argeş că formaţiunea nu va face coaliţie la alegerile din anul viitor.

Argumentetele aduse de preşedintele PNL

„PNL are capacitatea, are voinţa, resursa umană. Are realizările şi ar perspectiva pentru a merge pe forţe propii în anul electoral 2024. Doamnelor şi domnilor, avem istorie, ne mândrim cu ea, este datoria noastră acum să facem istorie şi să facem istorie nu pentru noi, ci pentru copiii noştri, pentru nepoţii noştri, pentru generaţiile viitoare, pentru România.

Iar istoria se face prin fapte nu prin vorbe. Se face de către cei care îşi asumă să meargă în faţa oamenilor. Să le vorbească, să le ceară votul şi ulterior să pună în practică ceea ce au promis”, a declarat Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL a mai spus că partidul are setul de valori şi virtuţi pentru a reuşi şi la alegerile din 2024.

„Ne-am propus să facem ceea ce vrem să facem. Din acest set de valori, legate de familie, de credinţa în Dumnezeu, de patritotism, de tot ceea ce însemană iubirea de ţară, de neam. Sunt valori ale PNL. Valori care trebuie să fie transpuse în practică prin virtuţiile fiecăruia dintre noi.

Prin a avea curajul să vorbim despre ele, prin a avea deschiderea şi tenacitatea şi demnitatea şi onoarea şi empatia şi entuziasmul şi tot ceea ce ţine de comportamentul unui om firesc. Unui om normal, în relaţie cu ceilalţi oameni pe care vrea să îi reprezinte şi în faţa cărora s-a angajat că va face ceva”, a precizat Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL a adăugat că PNL şi-a asumat guvernarea într-o coaliţie, iar pentru asta a fost nevoie să se treacă peste orgoliu, deoarece ţara are nevoie de stabilitate.

Nicolae Ciucă a explicat coaliţia cu PSD

„Este adevărat, PNL şi-a asumat guvernarea într-o coaliţie de trei, ulterior de doi pentru că ţara avea nevoie de stabilitate politică Ţara avea nevoie să asigure trecerea prin toate aceste crize succesive şi suprapuse. Ţara avea nevoie să meargă mai departe.

Pentru toate astea, uneori este nevoie să facem şi un minim sacrificiu de orgioliu. L-am făcut, îl facem şi îl vom face în continuare. Dar pentru asta nu cerem ca cineva să vină să aprecieze deschis, ci să ne respecte pentru ce am oferit, oferim şi vom oferi în continuare”, a declarat Nicolae Ciucă.

El a prezentat şi o parte dintre realizările PNL în cei patru ani de guvernare.

„Este cât de poate de uşor de prezentat ceea ce s-a realizat. Încă de la finele lui 2019, iată mai deunăzi s-au împlinit 4 ani de când PNL se află la guvernare. Ulterior, de în această coaliţie ne-am angajat să facem în aşa fel încât să folosim întregul potenţial pe care ţara noastră îl are.

Pentru a îndeplini acest deziderat care nu este al cuiva anume. Pentru acest deziderat am făcut tot ce a fost posibil, să atragem investiţii străine, să facem maximum de absorbţie a fondurilor europene. Să facem în aşa fel încât să creştem PIB-ul cât putem. Şi toate acestea s-au realizat”, a declarat Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL le-a transmis primarilor din Argeş că sunt reprezentanţii tuturor oamenilor din comunităţile pe care le conduc.

Preşedintele PNL despre majorarea pensiilor
Fostul premier s-a referit şi la majorarea pensiilor.

„Pentru că am vorbit de pensii, PNL a mărit pensiile de 3 ori de când este la guvernare. De două ori efectiv pe mandatul subsemnatului şi am mărit pensiile de la 1265 de lei. Ee vorba de punctul de pensie, la 1785 de lei.

Nu poate cineva să ne acuze că noi nu am vrut să mărim pensiile. Noi am vrut să avem curajul să ieşim în faţa oamenilor şi să ne asigurăm că există fondurile necesare. Şi sustenabilitate pentru anvelopa necesară Casei de Pensii.

Am vrut să înţelegem ce însemană acest 40 la sută. Sper să nu ne legăm prea mult de 40 la sută. Ar fi bine să putem să mărim de fiecare dată punctul de pensie cu 40 la sută. Important e să avem banii aceea. ”, a declarat Nicolae Ciucă.