Sursă foto: servuscluj.ro

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj au anunțat ieri că au semnat contractul de servicii pentru proiectarea și asistența tehnică a proiectului inter-județean „Velo Apuseni” – Lotul județului Cluj. Acest proiect vizează crearea a 227 km de piste de biciclete, care vor traversa județele Cluj, Bihor și Alba. Din această lungime totală, peste 40%, adică 92,4 km, sunt planificați să fie amenajați pe teritoriul județului Cluj.

” Se va realiza o conexiune cu celelalte trasee amenajate pe raza județelor Alba și Bihor, astfel încât întreg arealul Munților Apuseni să poată fi pus în valoare. Mai mult, prin implementarea acestui proiect, va crește și atractivitatea județului nostru, constituindu-se într-un plus în ceea ce privește oferta turistică a acestuia”, a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Valoarea contractului de proiectare obținut de către operatorul economic clujean K&K Studio de Proiectare SRL se ridică la 1.688.500 lei fără TVA, iar durata contractului de servicii este de 40 de luni.

Proiectul „Velo Apuseni” a luat naștere în urma unei colaborări stabilite în anul 2021 între județele Cluj, Bihor și Alba. În luna martie a anului 2023, s-a semnat contractul de finanțare a investiției, evaluat la suma totală de 110 milioane de lei, fondurile provenind din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.