Un tânăr a fost împușcat în picior de polițiștii chemați să intervină într-un caz de suspiciune de furt de lemne, duminică, 4 iunie, în localitatea Săcuieu, județul Cluj. Individul a devenit recalcitrant cu agenții și a încercat să le ia arma, moment în care unul dintre polițiști a tras cu pistolul, potrivit unui comunicat al IPJ Cluj transmis Libertatea.

Polițiștii din Huedin au fost sesizați în jurul orei 15.30 printr-un apel la 112, cu privire la sustragerea de material lemnos de pe raza comunei Săcuieu.

Deplasați la eveniment, ei au depistat, pe drumul comunal din localitate, Țun atelaj cu tracțiune animală cu care se transporta material lemnos, aparent tăiat recent, în privința căruia exista suspiciunea că ar fi fost sustras”, a transmis IPJ Cluj.

Persoanele care se aflau în vehicul au fost apoi conduse de polițiști înspre sediul unității silvice din localitate.

În acest context, cele două persoane „ar fi devenit recalcitrante, nu s-ar fi supus indicațiilor polițiștilor, încercând să sustragă armamentul și i-ar fi agresat fizic pe aceștia, împrejurări care au impus folosirea armamentului din dotare”, spun autoritățile.

Polițiștii au tras atunci câteva focuri de avertisment în plan vertical, iar ulterior înspre unul dintre făptași, fiind rănit în zona piciorului.

În imaginile publicate de site-ul local Știri de Cluj, bărbatul împușcat a fost surprins în timp ce merge cu unul dintre picioare plin de sânge. Polițiștii îl urmează și încercând să-l convingă să-i lase să-i acorde primul ajutor. La un moment dat, acesta se oprește și îi lasă pe polițiști să-i pună un garou.

„Au tras cu pistolul în el. Unde ne aflăm, în junglă? Suntem oameni și noi. Nu trebuia să trageți cu pistolul. Erați doi, trebuia să faceți tot posibilul să-l calmați”, spune un bărbat care a filmat momentul.

Potrivit comunicatului IPJ Cluj, politiștii i-au oferit bărbatului primul ajutor, iar ulterior a fost preluat de echipajul medical.

„În prezent se află internat într-o unitate medicală, conștient, starea lui fiind stabilă”, precizează polițiștii.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi distrugere.