Sursă foto: stiridecluj.ro

Grădinița cu program prelungit „Camigo 3” din Cluj-Napoca a primit o amendă în valoare de 20.000 de lei din partea Protecției Consumatorilor pentru probleme legate de mizerie și mucegai. Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au luat măsura oprii temporare a prestării serviciilor în instituție, considerând că aceasta oferea condiții improprii pentru preșcolari.

„Pe data de 27.11.2023 Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, prin CJPC Cluj, a desfășurat o acțiune de control la un operator economic , care își desfășoară activitatea pe teritoriul județului Cluj.

Verificările s-au efectuat urmare a unei reclamații, urmărindu-se modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu.

Ținând cont de neregulile constatate, la Grădinița cu program prelungit Camigo ( Camigo 3), echipa de control a aplicat următoarele sancțiuni:

  • 2 amenzi contravenționale, în cuantum de 20 .000 lei;
  • oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor, cu relocarea preșcolarilor la celelalte puncte de lucru începând cu data de 28.11.2023”, au declarat comisarii.

În urma inspecției, comisarii de la Comisia Județeană pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Cluj au constatat mai multe deficiențe, inclusiv:

  • Spațiile în care copiii participau la activități preșcolare erau neadecvate, prezentând igrasie și un miros puternic de mucegai.
  • Lista meniului nu era completă și nu includea informații despre alergeni.
  • Substanțe dezinfectante și degresante erau depozitate în zona în care copiii desfășurau activitățile lor obișnuite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.