Sursă foto: servuscluj.ro

Primarul Emil Boc a participat ieri la ceremonia de inaugurare a Parcului 14 Iulie din cartierul Grigorescu. Lucrările de modernizare a parcului au fost finalizate cu o lună înainte de termenul stabilit. Acest proiect de modernizare face parte din strategia Primăriei de a dezvolta 200 de hectare de spații verzi în Cluj, prin investiții în valoare de 110 milioane de euro.

”Se mai întâmplă și minuni de acest fel, se întâmplă și aceste lucruri bune. După cum știți, este un spațiu de o jumătate de hectar, investiție de un milion de euro. Pe lângă faptul că am plantat 43 de arbori în plus față de cei existenți, conservându-i pe cei existenți. E un teren de joacă amenajat aici, deja copiii au și venit să se joace. Terenul de joacă are și nocturnă. Avem două mese de ping-pong, aparate de fitness, sunt 12 bănci, 2 cișmele cu apă, o toaletă ecologică cu sistem smart, 10 mese de șah și un sistem de iluminat public cu tehnologie LED. În toate parcurile avem aparate de fitness. De asemenea, a fost așternut un sistem de drenaj pe care nu băltește apa și, deși e mai scump, a meritat, acesta absoarbe apa. Sunt patru stații de încărcare pentru bicicletele electrice. De asemenea, coșuri de gunoi pentru colectare selectivă. Parcul are sistem de supraveghere video și poliția locală supraveghează zona”, a afirmat Primarul Emil Boc, la inaugurarea parcului.

Informații despre proiect:

  • Suprafața totală a parcului: 4918 metri pătrați.
  • Există 130 de arbori existenți, la care s-au adăugat 41 de arbori noi plantați.
  • Suprafața dedicată activităților în aer liber este de 502,65 metri pătrați, din care 291 de metri pătrați sunt rezervați terenului de sport, iar 211 metri pătrați sunt dedicați zonei de fitness.
  • Au fost instalate 8 aparate de fitness în aer liber, precum și 2 mese de ping-pong.
  • Parcul dispune de iluminat nocturn pentru terenul de sport și alte facilități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.