Șoferul, 39 de ani, domiciliat în Argeș, a rămas fără permis pentru 60 de zile şi a primit două amenzi în valoare totală de 9.610 lei după ce a devenit agresiv cu poliţiştii care l-au legitimat, intrând peste ei în mașina Poliţiei pentru a-şi recupera carnetul şi talonul, relatează agenția News.ro. Poliţiştii vor sesiza Parchetul, pentru ca bărbatul să fie cercetat şi pentru ultraj.

Potrivit datelor furnizate de Poliţie, incidentul a avut loc vineri, 20 ianuarie, în jurul orei 16.00, pe autostrada A10, dintre Turda şi Sebeş.

Un echipaj de Poliţie Rutieră a sesizat că șoferul avea un comportament agresiv în trafic, „în sensul că nu păstra o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculele care circulau în faţa sa şi folosea, în mod repetat şi nejustificat, semnale luminoase, pentru a-i determina pe ceilalţi conducători auto să elibereze banda de circulaţie“.

Autoturismul a fost oprit în spaţiul service de la kilometrul 4 al autostrăzii, iar șoferului i-a fost comunicat motivul opririi, precum şi faptul că urmează să fie sancţionat contravenţional.

Şoferul a refuzat să se legitimeze, fiind identificat în baza permisului şi a certificatului de înmatriculare al autoturismului.

În momentul în care şi-a dat seama că va fi amendat pentru condus agresiv, bărbatul din Cătanele, Argeș, a devenit recalcitrant cu poliţiştii.

„Nu a respectat indicaţiile de a rămâne în autoturism şi a pătruns în autospeciala de poliţie, pentru a-şi recupera permisul şi documentele autoturismului” și, ulterior, a plecat la volanul autoturismului său, spaţiul service, precizează Poliția.

În urma incidentelor, şoferul a primit o amendă de 2.610 lei, pentru conducere agresivă, refuz de înmânare a actului de identitate la solicitarea poliţistului, precum şi pentru nerespectarea indicaţiilor poliţistului rutier, iar ca măsură complementară, i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce pentru 60 de zile.

În plus, poliţiştii i-au dat o a doua amendă contravenţională, de 7.000 de lei, în baza Legii nr. 61/1991 privind ordinea publică, pentru împiedicarea organelor de poliţie în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, pentru săvârşirea de acte şi gesturi obscene şi adresarea de expresii şi cuvinte jignitoare.

„În cauză, va fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru efectuarea de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi sustragerea sau distrugerea de înscrisuri. Prin structura specializată de la nivelul Brigăzii Autostrăzi, vor fi făcute verificări în ceea ce priveşte modul de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu de către poliţiştii implicaţi în acest eveniment”, a mai precizat Poliţia.