Sursă foto: servuscluj.ro

Pe data de vineri, 15 martie 2024, a expirat termenul în care organizațiile non-profit și instituțiile publice implicate în programe și proiecte dedicate tineretului, activităților socio-educaționale, sportului, culturii și cultelor religioase au avut posibilitatea de a depune, online pe platforma Ghișeul Unic sau la sediul Consiliului Județean, documentele necesare pentru obținerea de fonduri nerambursabile.

Odată ce procesul de depunere a cererilor de finanțare s-a încheiat, începând de luni, 18 martie 2024, până vineri, 5 aprilie 2024, comisiile special constituite la nivelul Consiliului Județean, pentru fiecare domeniu în parte, vor efectua evaluarea și selecția proiectelor depuse.

”Am încheiat, cu succes, un nou proces de depunere a cererilor pentru obținerea finanțărilor nerambursabile. Ceea ce ne bucură și mai mult este faptul că cca. 30% dintre solicitanți au optat pentru transmiterea on-line a solicitărilor, pe platforma Ghișeul Unic, o nouă facilitate lansată de Consiliul Județean începând din acest an, fiind un pas important în procesul de digitalizare a administrației publice”, a afirmat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

În perioada alocată pentru depunerea cererilor de fonduri nerambursabile, au fost înregistrate aproximativ 970 de solicitări pentru toate cele patru domenii de interes: culte, cultură, tineret și sport. În ceea ce privește solicitările depuse online, pe platforma Ghișeul Unic, au fost primite nu mai puțin de 289 de cereri.

După finalizarea procedurii de evaluare și selecție a proiectelor, lista tuturor entităților ale căror inițiative îndeplinesc condițiile pentru acordarea de finanțare și suma propusă pentru fiecare organizație în parte va fi publicată pe site-ul oficial al Consiliului Județean, www.cjcluj.ro. Decizia finală privind alocarea fondurilor va fi luată prin hotărâre în cadrul unei ședințe a Consiliului Județean.

În plus, structurile non-profit care au depus cereri vor fi notificate atât în format scris, cât și electronic, cu privire la aprobarea finanțării programului propus, valoarea finanțării acordate și alte detalii relevante legate de decontarea cheltuielilor proiectului în condiții adecvate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.