”Săptămâna aceasta lucrurile s-au aliniat pentru judeţul Suceava. Astăzi am avut mai multe discuţii cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, despre A7 şi, în după-amiaza aceasta, m-a anunţat că a semnat indicatorii tehnico-economici pentru Paşcani – Suceava. O autostradă enorm de mult aşteptată de suceveni, un tronson de 62 km cu o valoare de 1,82 miliarde de euro. Sunt atât de legat de acest proiect al autostrăzii încât simt nevoia să împărtăşesc bucuria cu sucevenii mei. Sunt convins că în şedinţa de guvern se va aproba demararea lucrărilor de proiectare şi execuţie pentru această bucată de autostradă şi în felul acesta judeţul Suceava vede luminiţa de la capătul tunelului, după ce ieri Guvernul României a aprobat un tronson de pe Autostrada Nordului, varianta ocolitoare Păltinoasa – Gura Humorului – Frasin”, a scris, vineri seară, pe Facebook, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Acesta a mulţumit miniştrilor de la Finanţe şi Transporturi, dar şi premierului.

”Am văzut şi declaraţia ministrului de finanţe şi vreau să îi mulţumesc în numele sucevenilor. Îi mulţumesc ministrului transporturilor, Sorin Grindeanu, primului ministru, Marcel Cioacu, dar şi celorlalţi care au contribuit la demararea Autostrăzii Moldovei, Autostrada A7, care leagă Bucureştiul de Suceava şi Siret. Personal simt că am fost util atât eu cât şi Consiliul Judeţean şi am făcut ca acest proiect să aibă documentaţia finalizată. Redau şi comunicatul Ministerului de Finanţe”, a mai transmis Flutur.

Ministrul Finanţelor, Amrcel Boloş, a anunţt, vineri, semnarea indicatorilor tehnico-economici pentru tronsonul Paşcani – Suceava din A7 şi a precizat că, în următorii ani, ministerul are nevoie de 10 miliarde de euro pentru a plăti cofinananţarea proiectelor europene aflate în derulare în domeniul transporturilor.