Sursă foto: servuscluj.ro

Sectorul de drum Vălișoara – DJ 107L, ultimul tronson neasfaltat de pe drumul județean 103V, a fost asfaltat de Consiliul Județean Cluj. Lucrările de așternere a covorului asfaltic s-au concentrat în această fază pe tronsonul de peste 1,7 kilometri între kilometrul 14+831 și kilometrul 16+541. În urma finalizării acestor lucrări, întregul drum județean 103V (DJ 107P) Someșu Rece – Stolna – Vălișoara – DJ 107L, cu o lungime totală de 16,541 kilometri, a fost asfaltat în întregime.

„Vestea bună pentru participanții la trafic e că am reușit asfaltarea integrală a acestui drum. Importanța acestuia e dată de faptul că asigură accesul la drumul județean 107M Luna de Sus – Vlaha – Săvădisla care asigură legătura directă cu DN1 pe direcția Cluj-Napoca, respectiv spre județul Bihor, dar și cu drumul județean 107L care oferă rute mai scurte spre Cluj-Napoca, Cheile Turzii sau Turda”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Lucrările de întreținere desfășurate pe o lungime de 7,141 kilometri între kilometrii 9+400 și 16+541 au constat în refacerea platformei drumului, menținerea aspectului estetic al acestuia, reparația terasamentelor deteriorate, prelungirea și înlocuirea podețelor, pregătirea terenului prin așternerea stratului de balast stabilizat înaintea asfaltării, și în final, așternerea de covor asfaltic.

În continuare, pentru finalizarea completă a lucrărilor, se vor efectua reprofilarea drumurilor laterale, refacerea timpanelor la podețe, tăierea lăstărișului și a vegetației de-a lungul drumului, curățarea șanțurilor, completarea acostamentelor și amplasarea de marcaje și semnalizare rutieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.