Gabriela Firea, care în ultimele săptămâni a spus că este „candidat la candidatura” PSD pentru Primăria Capitalei, a anunțat miercuri dimineață că Biroul permanent al PSD Bucuresti (organizație condusă de ea) a decis să îi susțină candidatura la Primăria Bucureștiului.

Anunțul vine în contextul în care conducerile PSD și PNL nu par încă să se fi hotărât dacă vor avea un candidat comun la Primăria Capitalei. În timp ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, și-a arătat încrederea că va exista un candidat comun, liderul PNL, Nicolae Ciucă, a susținut că PNL nu are o analiză finalizată și va continua să aibă discuții cu oameni de afaceri care au „performat în diverse domenii de activitate”.

„Mulțumesc colegilor din Biroul permanent al PSD București care au decis, prin vot în unanimitate, să susțină candidatura mea pentru Primăria Capitalei”, a scris miercuri pe Facebook Gabriela Firea.

Ea a adăugat că organizația PSD București a validat, tot în unanimitate, susținerea acualilor primari de la Sectorul 3 – Robert Negoiță și Sectorul 4 – Daniel Băluță. De asemenea, „la Sectorul 5 s-a votat susținerea lui Cristian Popescu Piedone”.

„Am decis că vom realiza sondaje și alte cercetari pentru: Sectorul 1 – Florin Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației, Sectorul 2 – Rodica Nassar, deputat și președinta organizației PSD Sector 2, prefectul Rareș Hopincă și deputatul Dan Cristian Popescu, Sectorul 6 – senatorul Gabriel Mutu”, a mai spus Firea.

Sondaj CURS: Nicușor Dan, favorit în opțiunile de vot ale bucureștenilor

Nicușor Dan este primul în intențiile de vot ale bucureștenilor, urmat la mică distanță de Gabriela Firea, potrivit unui sondaj CURS realizat în perioada 9-23 februarie.

Actualul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan (independent, susţinut de USR-PMP-Forţa Dreptei), ar fi votat de 36% dintre bucureşteni la alegerile locale, iar Gabriela Firea (PSD) de 33%, potrivit sondajului CURS dat publicității duminică.

În topul favoriților urmează Cristian Popescu Piedone care a fost indicat de 10% dintre respondenți. Candidatul PNL Sebastian Burduja este creditat cu 8% în intențiile de vot, la egalitate cu Marian Enache de la AUR. Diana Șoșoacă a fost indicată de 5% dintre cei care au răspuns la sondaj.

Centrul de Sociologie Urbană și Regională CURS S.R.L., un jucător important pe piața sondajelor de opinie, este deținut în totalitate de fostul jurnalist Antena 3 Iosif Buble, potrivit Europa Liberă.

Piedone spune că va candida la Primăria Capitalei: „Finala se joacă între mine și Nicușor Dan”

Edilul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a anunțat duminică seară că va candida la alegerile pentru Primăria Capitalei din partea partidului pe care îl conduce, Partidul Umanist Social Liberal, fondat de Dan Voiculescu.

Piedone l-a criticat pe liderul PSD Marcel Ciolacu, după ce a spus miercuri într-o conferință de presă că Gabriela Firea și Sebastian Burduja au șanse egale pentru candidatură la Primăria Capitalei.

„Nu mi se pare normal să anunți într-o conferință de presă, indiferent de candidat, să anunți că șansele sunt egale. Toți pleacă acum cu șanse egale, toți ne naștem cu șanse egale în fața lui Dumnezeu, dar contabilitatea stă doar în ochii electoratului”, a mai spus primarul Sectorului 5.

Cu toate acestea, Piedone a invitat PNL și PSD să îl susțină pentru fotoliul de la Primăria Capitalei. „Partidul Social Democrat, Partidul Național Liberal să își pună candidat comun sau posibilitatea să intre într-o alianță cu Partidul Puterii Umaniste. (…) Finala se joacă între mine și Nicușor Dan”, a mai spus Piedone.

Cristian Popescu Piedone și-a anunțat intenția de acum trei săptămâni de a intra în lupta pentru Primăria Capitalei dacă PNL și PSD „se vor certa în continuare”.