Sursă foto: stiridecluj.ro

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj a efectuat, în după-amiaza zilei de marți, o nouă intervenție pentru preluarea unui element de muniție neexplodat, rămas în urma celui de-al Doilea Război Mondial.

Această muniție a fost descoperită întâmplător de către mai multe persoane care se plimbau în Pădurea Făget. Oamenii au reacționat în mod corespunzător, evitând atingerea bombei și au sunat imediat la numărul de urgență 112. Echipa de pirotehniști de la ISU Cluj s-a deplasat imediat la fața locului și a ridicat în siguranță o bombă de aruncător, cu calibrul de 60 mm. Elementul de muniție va fi ulterior distrus în cadrul unei operațiuni specializate.

Pompierii avertizează populația cu privire la pericolul pe care îl prezintă elementele de muniție descoperite întâmplător, rămase de la cele două războaie mondiale. Astfel, în cazul în care astfel de obiecte sunt găsite, este esențial să se apeleze imediat numărul de urgență 112. De asemenea, este important să se țină cont de următoarele recomandări:

  1. Nu atingeți, nu loviți și nu mișcați muniția descoperită.
  2. Evitați demontarea din curiozitate a componentelor muniției găsite.
  3. Nu introduceți aceste obiecte în foc și nu faceți foc în apropierea lor.
  4. Nu le ridicați, transportați sau introduceți în încăperi, locuințe sau grămezi de fier vechi.
  5. Nu le aruncați la fier vechi și nu le predați la societățile de colectare a fierului.
  6. Nu permiteți copiilor să se joace cu astfel de obiecte.
  7. Lăsați o persoană în zonă pentru a supraveghea muniția până la sosirea echipelor specializate și furnizați informații precise despre locul unde ați găsit astfel de elemente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.