Sursă foto: servuscluj.ro

Lucrările de extindere și modernizare a Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca au fost finalizate recent. Această școală a fost supusă unei modernizări ample în cadrul unui proiect cu o valoare totală de peste 21 de milioane de lei.

„În urma lucrărilor de modernizare și extindere, capacitatea Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” a crescut de la 276 la 400 elevi, care vor putea utiliza noile facilități ale școlii începând din această toamnă.

Corpul existent al școlii a fost supraetajat cu un nivel, unde au fost amenajate 5 noi săli de clasă. Astfel, după modernizare școala are: 16 săli de clasă, 5 laboratoare, o sală profesorală, sală de muzică, sală de pictură, sală festivă/multifuncțională, sală de mese, bibliotecă și arhivă”, a declarat primarul Emil Boc.

Informațiile despre investiția realizată la Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” și aspectele ecologice ale proiectului includ următoarele elemente:

  • Adăugarea unei săli de sport noi, echipată cu vestiare, grupuri sanitare și spații tehnice.
  • Implementarea a 40 de panouri fotovoltaice și 16 panouri solare pentru producerea de energie electrică și apă caldă.
  • Instalarea unui lift cu cabină de dimensiuni potrivite pentru accesul persoanelor cu scaun rulant.
  • Dotarea școlii cu mobilier special pentru laboratoare, table interactive, videoproiectoare și echipament pentru sala de sport, printre altele.
  • Implementarea unor sisteme moderne, cum ar fi centrale de tratare a aerului, un sistem complet BMS (Building Management System), un sistem de alarmare la incendiu, un sistem de încălzire centralizată, un sistem de sonorizare și iluminare cu corpuri de LED.
  • Îmbunătățirea termoizolației clădirii și înlocuirea completă a tâmplăriei cu tâmplărie din aluminiu și metal cu geam termoizolator triplu, precum și modernizarea instalațiilor sanitare, electrice și de încălzire.
  • Echiparea fațadelor clădirii cu parasolare exterioare și interioare, adaptate orientării sălilor de clasă și laboratoarelor.

Valoarea totală a investiției, care include contractul de execuție și costurile aferente majorărilor legale, dotărilor și activităților de proiectare, se ridică la suma de 21.279.439,32 de lei, fără TVA. Acest proiect a beneficiat de finanțare europeană prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.