Sursă foto: servuscluj.ro

 

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj anunță că nu există drumuri județene blocate în această dimineață și că circulația se desfășoară în condiții de iarnă pe unele drumuri din zona de munte a județului. Autoritățile au acționat cu material antiderapant pentru a preveni formarea poleiului și pentru a asigura circulația. Pe 7 februarie, acțiuni similare au fost efectuate pe șase drumuri județene din zona Huedin, folosindu-se 44 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

” Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 13 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, iar în cursul nopţii şi al acestei dimineţi a fost necesară intervenția pe nouă drumuri judeţene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 85 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

De asemenea, pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 10 drumuri judeţene, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi fiind necesară intervenția, inclusiv prin revizii, pe cinci drumuri sau sectoare de drumuri județene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 74 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile situate în zonele Gherla și Dej, intervențiile specifice activității de iarnă în cursul ultimelor 24 de ore au fost minime, mai exact doar de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de utilaje specifice sau de material antiderapant.

La această oră, se acționează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri județene pentru verificarea stării părții carosabile, urmând să se acționeze în caz de necesitate.” au comunicat reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.