Trump face apel la o decizie din 16 februarie a judecătorului Arthur Engoron, de la curtea de stat din Manhattan, care include o interdicţie de trei ani de a ocupa un rol de top la orice companie din New York sau de a solicita împrumuturi de la băncile înregistrate în stat.

Engoron s-a pronunţat într-un caz introdus în justiţie de procurorul general al statului, Letitia James, care l-a acuzat pe fostul preşedinte şi compania familiei sale de exagerarea valorii proprietăţilor sale pentru a-şi umfla avereanetă şi a obţine condiţii mai bune de împrumut şi asigurare.

Judecătorul i-a impus lui Trump o penalizare de 354,9 milioane de dolari, care până săptămâna trecută a crescut la 454,2 milioane de dolari, cu dobândă.

În fiecare zi se adaugă o dobândă de 112.000 de dolari.

Într-un dosar la Divizia de Apel, o instanţă de apel de nivel mediu, avocaţii lui Trump au spus că ”valoarea exorbitantă şi punitivă a hotărârii, împreună cu o interdicţie generală ilegală şi neconstituţională a tranzacţiilor de împrumut, ar face imposibilă asigurarea şi depunerea unei garanţii complete. „

Ei au spus că o garanţie de 100 de milioane de dolari, împreună cu ”vastele” proprietăţi imobiliare ale lui Trump şi supravegherea continuă de către un monitor desemnat de instanţă pentru Organizaţia Trump, ar fi mai mult decât suficientă pentru a asigura procesul.

Avocaţii lui Trump au încercat, de asemenea, să suspende temporar executarea hotărârii în timpul apelului său, spunând că acesta ar suferi ”un prejudiciu ireparabil” dacă James ar forţa vânzarea activelor sale imobiliare pentru a strânge capital.

Biroul lui James nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

O companie de garanţie ar fi în criză pentru orice plată dacă Trump ar pierde apelul şi s-ar dovedi în imposibilitatea de a plăti. De asemenea, ar putea avea dificultăţi de colectare dacă Trump, favoritul nominalizării la preşedinţia republicană, ar revendica Casa Albă de la democratul Joe Biden.

De asemenea, Trump încearcă să evite depunerea unei garanţii integrale în timpul unui apel aşteptat împotriva verdictului de defăimare de 83,3 milioane de dolari de luna trecută în favoarea scriitoarei E. Jean Carroll.

El i-a cerut judecătorului din acel caz să-l lase să facă recurs fără a depune o garanţie sau, alternativ, prin depunerea unei garanţii neasigurate de cel mult 24,5 milioane de dolari.