Sursă foto: stiridecluj.ro

S-a oprit procesul de demolare a blocului de pe strada Miko Imre, care a fost construit fără autorizație.

”Primăria a demarat în această dimineață acțiunea de demolare a imobilului de pe strada Miko Imre. În cursul zilei, am sistat acțiunea de demolare, având în vedere faptul că s-a depus o nouă contestație la executarea sentinței. Prin urmare, Primăria a suspendat acțiunea de demolare, a imobilului până la soluționarea de către instanță a contestației”, transmit reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

Luni dimineața, la ora 9.00, în fața blocului construit pe strada Miko Imre de către individul Traian Onuc, cunoscut pentru practicile sale ilegale, au fost aduse utilaje pentru a începe demolarea clădirii. Locatarii care achiziționaseră apartamente în acest bloc și se mutaseră acolo au asistat la această acțiune. Aceștia au primit notificări în care li se cerea să părăsească locuințele, în conformitate cu o sentință din 2019. Cu toate acestea, locatarii susțin că blocul a fost marcat ca urmând a fi demolat doar cu câteva zile în urmă.

Ștefan Kalai, care a cumpărat un apartament în acest bloc în 2022, a declarat că în momentul achiziției, zona nu era semnalată corespunzător ca având probleme legate de demolare. De asemenea, el a menționat că alte familii locuiau acolo în acel moment, ceea ce l-a condus la presupunerea că totul era în regulă cu imobilul pe care l-a achiziționat pentru suma de 20.000 de euro. Oamenii se plâng că autoritățile nu au luat măsuri prompte pentru a implementa lucrările de demolare, deși sentința de demolare a fost pronunțată încă din 2019. Totodată, ei critică faptul că nicio informație sau semnătură nu a fost afișată pentru a-i avertiza pe alți potențiali cumpărători cu privire la istoricul ilegal al acestui imobil și pentru a împiedica astfel ca Traian Onuc să păcălească și alți oameni.

”Avem aici o garsonieră de 26 mp, au venit pentru evacuare că au un ordin din 2018, eu am cumpărat în 2022. În 2022 nu a fost aici nimeni să pună un afiș, un banner, cum pune acum pentru demolare. Primăria Municipiului Cluj-Napoca a pus astăzi. De vineri au început să ne evacueze, să ne abuzeze să ieșim. Au intrat în casă peste noi, le-am cerut dovada, dacă au dovadă de evacuare pe numele meu, nu există, cum spune domnul executor clar: „am decizia de demolare din 2019”. O ai, de ce nu ai pus-o în aplicare din 2019? Că ți-au făcut contestații? Bun, puteai să faci gardul, în 2019 dacă îl făceai atunci nu mai cumpăram eu în 2022, 20.000 de euro am dat.

Am șase copii, fetiță de 3 săptămâni. Nu știu ce o să fac, așteptăm să văd ce face Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Alții zic că nu e caz de urgență treaba asta cu șase copii, dar de evacuat m-o evacuat afară. M-au scos afară, toate lucrurile mi-au rămas înăuntru că nu am unde să le duc. Am cerut de joi, de când au zis, să-mi dea ceva concret, să mă duc la centre de zi, centre temporare pe o perioadă limitată. Când am cumpărat nu era nimic și locuiau încă persoane aici. Am văzut că locuiesc persoane, am fost cu notarul, m-am mutat. Totul a fost o minciună și o înșelăciune. Cel care ne-a vândut a fost arestat o perioadă de timp, dar după două luni de zile i-au dat drumul”, a afirmat Ștefan Kalai, proprietarul unui apartament din imobilul demolat de Primărie, pentru Ziarul Știri de Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.