Sursă foto: stiridecluj.ro

Guvernul a aprobat vineri o hotărâre pentru atestarea unor localități sau părți din localități ca stațiuni turistice de interes național și local, precum și modificarea și completarea HG nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor și criteriilor de atestare a stațiunilor turistice, informează Agerpres.

Printre localitățile beneficiare se numără comuna Sâncraiu din județul Cluj, care va deveni stațiune turistică de interes local. Alături de Sâncraiu, alte 13 localități din diferite zone ale țării vor primi această atestare.

Sâncraiu este situată pe malul râului Călata, la aproximativ 5 kilometri distanță de Huedin. Comuna este compusă din cinci sate: Sâncraiu, Alunișu, Domoșu, Brășoru și Horlacea.

Această localitate deține un important patrimoniu etnocultural, care este valorificat în cadrul activităților turistice și evenimentelor organizate în zonă. Patrimoniul etnocultural cuprinde tradiții, obiceiuri, dansuri (cum ar fi dansurile feciorești sau cele specifice sărbătorilor de Crăciun și Paște), evenimente precum Balul Strugurilor și diverse obiecte vechi, cu o valoare etnoculturală înaltă. Astfel de obiecte includ port popular, mobilier cu elemente și motive tradiționale, broderii tradiționale și obiecte de uz casnic specifice tradiției locale.

Pe lângă comuna Sâncraiu, în județul Cluj există și alte zone desemnate ca stațiuni turistice de interes local, printre care se numără comuna Beliș, comuna Măguri – Răcătău, comuna Mărgău, zona turistică Valea Drăganului a comunei Poieni și comuna Săcuieu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.