Președintele interimar al partidului Alianța Pentru Patrie (APP), Liviu Marian Pop, a transmis sâmbătă, 14 ianuarie, că în timpul Congresului Național Extraordinar din ziua precedentă a aflat că Codrin Ștefănescu este „grav bolnav”, că este posibil să sufere o operație, iar „medicii, Dumnezeu și voința sa vor decide finalitatea”.

„Noi, cei din Alianța Pentru Patrie, la solicitarea expresă a domnului Codrin Ștefănescu, ne-am reunit pe data de 13 ianuarie 2023, într-o ședință a Congresului Național Extraordinar. Domnul Codrin Ștefănescu a prezidat și a condus pe tot parcursul ei, lucrările acestei ședințe extraordinare. Din păcate am aflat vestea cumplită că este foarte grav bolnav și că în perioada imediat următoare va parcurge durerosul traseu al unor investigații și tratamente medicale, existând posibilitatea chiar și a unei intervenții chirurgicale”, a transmis partidul Alianța Pentru Patrie într-un comunicat semnat de Liviu Pop.

Potrivit APP, pentru Codrin Ștefănescu „va urma o perioadă în care medicii, Dumnezeu și voința sa vor decide finalitatea”.

„Domnul Codrin Ștefănescu ne-a asigurat pe toți cei prezenți la Congresul Național Extraordinar al A.P.P. că va lupta pentru viața sa și va face tot ceea ce ține de el să izbândească, pentru a fi prezent la Congresul Național din iulie. Iar noi, familia sa politică din A.P.P., l-am asigurat că îi suntem alături până la capăt, așa cum ne-a spus și el! Orice ar fi!” se mai arată în mesajul partidului.

Liviu Marian Pop a fost ales vineri, 13 ianuarie, cu majoritate de voturi, președinte interimar al APP, iar Codrin Ștefănescu a fost ales președinte de onoare al partidului fondat de Liviu Dragnea în 2022.

Fostul lider PSD a cerut însă în august 2022 Partidului Alianța Pentru Patrie să nu-i mai folosească numele și imaginea, iar Codrin Ștefănescu, pe atunci secretar general și fost apropiat al lui Dragnea, l-a numit pe acesta „monstru” și „iepuraș”.

Ce spune Codrin Ștefănescu

Fostul secretar general al PSD a transmis și el, într-o postare pe Facebook că se retrage o perioadă din viața politică, fără să ofere prea multe detalii.

„Din motive personale, dar mai ales din motive de sănătate, am decis să mă retrag o perioadă din viața politică. Medicii mi-au cerut și sunt nevoit să le dau ascultare”, a scris Ștefănescu pe Facebook.

El a precizat că Proiectul Alianța Pentru Patrie, demarat în urmă cu un an, „își va continua misiunea de recuperare a României din mâinile trădătorilor și dușmanilor de neam, care prin minciună, hoție și vânzarea a tot intereselor străine, au pus stăpânire pe destinele și viețile noastre”.