Sursă foto: servuscluj.ro

Traseul pentru evenimentul „Fuga la Cultură,” care reprezintă un semimaraton planificat pentru data de 8 octombrie, cu scopul de a promova un stil de viață sănătos prin intermediul sportului și culturii, a fost stabilit. Participanții vor avea ocazia să alerge și să se bucure de evenimente culturale speciale pregătite de fiecare dintre instituțiile partenere.

Evenimentul „Cluj Semimaraton – Fuga la Cultură” este o inițiativă a Festivalului Internațional de Carte Transilvania, realizată în colaborare cu „Sport Management Events,” Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Consiliul Local Cluj-Napoca. Scopul acestui eveniment este de a evidenția spațiile culturale ale orașului Cluj-Napoca, prin organizarea de probe de alergare care trec prin unele dintre cele mai importante instituții culturale din municipiu.

Evenimentul sportiv cuprinde 5 probe distincte, fiecare având un traseu și o denumire care reflectă legătura cu cultura și instituțiile culturale ale orașului. Aceste probe includ un semimaraton de 21 de kilometri (Opera), o cursă clasică de 10 kilometri (Teatru), un cros de 5 kilometri (Muzeu), o cursă populară de 2 kilometri (Film) și curse pentru copii (Carte).

În plus, pe lângă componenta sportivă, evenimentul include și unele evenimente culturale speciale organizate de instituțiile culturale partenere, cum ar fi:

  1. Expoziția de pictură „Pulsațiile vieții” la Muzeul de Artă, semnată de Teodor Botiș și Manuela Botiș.
  2. Impulsuri ritmice oferite de membrii Orchestrei Operei Române din Cluj la Opera Națională Română.
  3. Expoziție de carte sportivă și istorică a Clujului la Universitatea „Babeș-Bolyai,” cu sprijinul Bibliotecii Central Universitare „Lucian Blaga.”
  4. Expoziția „Viața studențească la Cluj de-a lungul timpului” la Muzeul de Istorie al Universității Babeș-Bolyai.

Organizatorii au dorit să sublinieze importanța aspectului cultural al evenimentului, iar fiecare instituție culturală parteneră a pregătit un eveniment specific în funcție de domeniul său de activitate. Astfel, participanții nu doar că vor trece prin curțile clădirilor, ci vor avea ocazia să se bucure și de aspecte culturale care să le ofere energie pentru a finaliza cursa.

Semimaratonul „Fuga la Cultură” va avea loc pe data de 8 octombrie, în intervalul orar 07:00-10:45, cu start din Piața Unirii. Traseul va include trecerea prin mai multe puncte de interes cultural și instituții importante din Cluj-Napoca, evidențiind astfel bogăția culturală a orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.