Sursă foto: stiridecluj.ro

În această dimineață, specialiștii din cadrul Serviciului Pentru Acțiuni Speciale – Compartimentul Pirotehnic au intervenit la o școală privată din Cluj-Napoca, unde administratorul ar fi primit prin e-mail o amenințare referitoare la anumite dispozitive care ar putea pune în pericol siguranța persoanelor.

Înainte ca echipajele să ajungă la fața locului, conducerea unității școlare a decis evacuarea a aproximativ 70 de persoane de la Royal School din Mărăști, iar alte 200 de persoane au fost evacuate din clădirea de birouri din imediata apropiere.

„La data de 21 februarie a.c., în jurul orei 08.15, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată de către administratorul unei unități școlare, situată pe strada Henri Barbusse, cu privire la faptul că ar fi primit un e-mail prin care s-a transmis un mesaj de alertă, referitor la anumite dispozitive care ar putea pune în pericol siguranța persoanelor.

În acest context, la fața locului au fost trimiși de urgență specialiști din cadrul Serviciului Pentru Acțiuni Speciale – Compartimentul Pirotehnic pentru verificarea aspectelor sesizate și luarea măsurilor necesare.

Până la sosirea echipajelor, conducerea unității școlare a dispus evacuarea a aproximativ 70 de persoane.

Totodată, ca măsură de siguranță, polițiștii au dispus evacuarea a altor 200 de persoane, aflate într-o clădire de birouri din imediata apropiere”, declară IPJ Cluj.

În urma verificărilor efectuate, nu au fost identificate elemente sau dispozitive care ar putea pune în pericol siguranța persoanelor. Astfel, activitatea a fost reluată în ambele locații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.