Întrebat, miercuri seară, într-o emisiune la Prima News, dacă AUR ar vota legislaţia care vizează noi măsuri fiscale, proiecte care propun, printre altele, renunţarea la unele beneficii fiscale din domenii precum construcţii, IT sau agricultură, Claudiu Târziu a anunţat că AUR nu ar vota astfel de proiect.

 

”Am fi împotrivă în mod categoric pentru că nu este decât încă un par la un car de oale, adică stricăm şi ceea ce mai merge. Lovim şi în acele domenii care produc încă şi produc bine, cum ar fi IT, construcţii, agricultură, dar le facem viaţa grea tuturor românilor, nu numai celor care lucrează în cele trei domenii pe care le-am spus. De altfel, nu este nicio surpriză, pentru că PSD aşa obişnuieşte, să încerce să împartă sărăcia, nu este în stare să producă plusvaloare, nu este în stare să aducă bani în plus, ci ştie să îi toace foarte bine”, a afirmat Claudiu Târziu.

 

Târziu este de părere că PSD ”se preface că reformează aparatul de stat ca să aibă un pretext pentru a lovi în mediul privat care ţine tot statul ăsta în picioare”.

 

”Este una dintre cele mai proaste măsuri pe care ar putea să o ia un guvern, mai ales într-o situaţie de criză. (…) Noi am spus ce am face prin programul de guvernare pe care l-am propus încă de acum două luni şi anume am încuraja munca, dar nu poţi să încurajezi munca suprataxând-o. De asemenea, am folosi mai cu cap şi în beneficiul românilor resursele naturale ale României care astăzi nu sunt folosite de noi şi pentru noi”, a adăugat liderul AUR. 

 

Târziu a susţinut că, în situaţia majorării taxelor în domeniul construcţiilor, deja afectat de majorări, activitatea va fi redusă, iar România va fi din nou ţară exportatoare de forţă de muncă în acest sector. Târziu a spus că nu este de acord nici cu majorarea taxării în domeniul IT, el argumentând, în acest context, că ”acum, dacă le dai în cap, cu siguranţă se va muta afacerea din România”. 

 

Liderul AUR a reiterat că prin majorarea taxelor se ”împarte sărăcia”, el adăugând că ”asta face PSD”.