Ceremonia de semnare a avut loc la sediul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, în prezenţa ministrului Ştefan-Radu Oprea şi a altor experţi din cadrul instituţiei.

Potrivit Ministerului Economiei, semnarea scrisorii de intenţiei vine în continuarea memorandumului de înţelegere semnat în 2022, prin care Raytheon Missiles&Defence şi Electromecanica S.A. au început discuţiile pentru fabricarea rachetelor interceptoare SkyCeptor în România şi este un pas procedural pentru începerea colaborării şi stabilirii cadrului de cooperare.

”În cadrul întâlnirii, ministrul Ştefan-Radu Oprea a salutat buna colaborare dintre Electromecanica Ploieşti S.A. şi Raytheon şi a declarat că industria de apărare românească are nevoie de investiţii, schimburi de tehnologie şi know-how. Totodată, demnitarul a subliniat că semnarea scrisorii de intenţie reprezintă încă o dovadă a funcţionării Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii, ţara noastră fiind profund interesată de consolidarea relaţiilor bilaterale în mai multe domenii”, arată sursa citată.