Categorii
Actualitate

Circulația spre Tarnița a fost blocată, marți, pentru mai multe ore, după ce bucăți de stâncă au căzut pe șosea

Circulația către Tarnița a fost blocată marți, pe o perioadă extinsă de timp, din cauza căderii unor bucăți de stâncă pe drumul județean DJ107P, care leagă Tarnița de Gilău. Echipele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj au depus eforturi timp îndelungat pentru a debloca șoseaua.

„În cursul zilei de astăzi dispeceratul ISU Cluj a coordonat acțiunile de eliberarea DJ 107P în urma prăbușirii peste drum a mai multor pietre dintr-un versant de pe marginea drumului, în apropiere de lacul Tarnița.

La fața locului au acționat un echipaj de pompieri cu o autospecială, din cadrul Gărzii de Intervenție Gilău, un echipaj de poliție și mai multe utilaje ale unui operator economic care efectua lucrări de reabilitare a unui sector din drumul respectiv”, a declarat ISU Cluj.

În jurul orei 21:00, traficul rutier a fost restabilit în urma îndepărtării pietrelor de pe partea carosabilă. Echipa de intervenție a utilizat un excavator, un buldozer și patru camioane grele pentru a elimina masa de pietre. De asemenea, arborii au fost înlăturați de către echipajul de pompieri care a intervenit în zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *