”Oameni buni, nu desfiinţează nimeni cash-ul. Nu obligă nimeni să ai card”, a afirmat, marţi seară, la România TV, Marcel Ciolacu.

Întrebat de ce se limitează valoarea plăţilor, Ciolacu a afirmat: ”Păi şi cum să combată? Doamne, am înnebunit? La magazinul din comună plăteşti mai mult de 5.000 de lei?”

Premierul a explicat că, dacă într-o comună sunt două-trei magazine, fiecare persoană poate cheltui 5.000 de lei cash în fiecare dintre acestea.

”E vorba despre o cheltuială într-un singur loc. Ca să nu vă spun că puteţi dumneavoastră cheltui 5.000 de lei, poate cheltuieşte în acelaşi magazin şi soţia 5.000 de lei. Nu vedeţi ce minciună grosolană?”, a adăugat premierul.

Întrebat ce se întâmplă dacă cineva doreşte să cumpere ceva care costă mai mult de 5.000 de lei, de exemplu un televizor, premierul a replicat: ”Plăteşti cu cardul”.

Când i s-a atras atenţia că poate cineva nu are card, premierul a afirmat: ”Vorbim de oamenii normali. Şi cum vreţi să combat eu evaziunea? E o restricţie în acest moment, dacă ai cea mai mare evaziune din Europa. Vreţi un prim-ministru care vine să se plângă la dvs: «aoleu ce mă fac?» Vin cu soluţii”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Acesta susţine că propaganda este făcută de cei care se tem că nu mai pot face evaziune fiscală şi nu mai pot lua şpagă.

”E normal că-i doare, e normal că nu mai au cum să cheltuie şpaga, nu mai ai cum să cheltuie banii din evaziune. Cred că doare, îi înţeleg. Oamenii vor vedea că nu sunt afectaţi şi nu o să fie probleme. Li se va întoarce în cap toată această propagandă pe care o fac în acest moment. E o minciună grosolană. Domnilor de la AUR o să li se întoarcă în cap ca un bumerang”, a mai declarat Marcel Ciolacu.