CITEȘTE ȘI Legea pensiilor – Femeile şi bărbaţii ies la pensie la 65 de ani, atingerea acestei vârste fiind eşalonată / Stagiul complet de cotizare – 35 de ani, stagiul minim – 15 ani / Punctul de pensie – 81 de lei / Condiţii de reducere a vârstei de pensionare

UPDATE: ” În urmă cu foarte puţin timp, a fost pus în transparenţă decizională”, anunţă, marţi seară, MInisterul Muncii. 

Proiectul poate fi consultat pe site-ul . 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”A fost prezentată noua Lege a pensiilor în interiorul coaliţiei, vreau să o felicit pe doamna ministru pentru perioada scurtă pe care a avut-o pentru a închide Legea pensiilor şi toată echipa de la minister”, a afirmat, marţi seară, la România TV, Marcel Ciolacu.  

Acesta a rpecizat că legea va sta 10 zile în dezbatere publică, apoi va fi avizată şi trimisă spre Parlament.

”Va fi înaintată Parlamentului şi cred, în procedură de urgenţă, ea va trece până în 20 noiembrie şi va fi trimisă la promulgare. Vreau să mulţumesc domnului preşedinte Nicilae Ciucă şi celorlaţi membri ai coaliţiei”, a mai declarat Ciolacu.

Acesta a reiterat ideea creşterii pensiilor cu rata inflaţiei, de la 1 ianuarie 2024.

”La 1 ianuarie se aplică o mărire de 13,8% la toate pensiile din România, urmând iarăşi o mărire în 2024, cred că pe 1 septembrie, când se termină toată procedura de recalculare a tuturor celor 4.765.000 de dosare de pensie”, a afirmat premierul.

El a explicat că şi pensiile speciale vor fi indexate cu rata inflaţiei, o decizie contrară fiind neconstituţională.

Întrebat despre creşterea de la 1 ianuarie, premierul a precizat: ”Acolo este diferenţiat”.

Marcel Ciolacu a explicat că, în noua lege a pensiilor, urmează ”a se închide toate inechităţile”.

”Nu va fi afectată nicio pensie, drepturi obţinute pe vechile legi, toată proiecţia este pentru viitor. Este exclus ca cineva să pierdă vreun ban după recalculare”, a adăugat premierul.