Sursă foto: stiridecluj.ro

Un bărbat din Cluj-Napoca a rămas fără autoturismul parcat pe o stradă din oraș, după ce doi indivizi i l-au furat și dus în județul Dolj. Incidentul a fost semnalat la data de 17 ianuarie, când proprietarul a sesizat că în noaptea de 16/17, autoturismul său a fost sustras de pe stradă, rezultând un prejudiciu de 15.000 de euro.

Investigațiile inițiate au dus la descoperirea traseului parcurs de indivizii suspectați de comiterea infracțiunii, respectiv un bărbat în vârstă de 23 de ani din județul Dolj și un alt bărbat în vârstă de 30 de ani, tot din același județ.

„În fapt, la data de 17 ianuarie, în jurul orei 02.00 cei doi s-ar fi deplasat cu autoturismul în cauză pe străzile din municipiul Cluj-Napoca, iar ulterior ar fi părăsit județul.

Activitățile polițiștilor au condus la identificarea vehiculului într-o societate comercială din județul Dolj, care are că obiect de activitate dezmembrarea pieselor de autovehicule.

Autoturismul ar fi fost preluat și dezmembrat de societatea în cauză contra sumei de 5.000 de euro, fără a fi încheiate documente prevăzute de lege”, declară IPJ Cluj.

Unul dintre cei doi bărbați, în vârstă de 30 de ani, a fost identificat de către polițiști, fiind deja supus măsurii de control judiciar într-o altă cauză penală.

În această dimineață, cu sprijinul polițiștilor de frontieră de la Aeroportul Timișoara, a fost localizat și cel de-al doilea bărbat suspectat de comiterea faptei în timp ce încerca să părăsească țara. Acesta se află în prezent în custodia polițiștilor, iar vor fi luate măsuri legale în privința sa.

Mașina și piesele demontate au fost recuperate și vor fi restituite proprietarului.

Investigațiile în acest caz sunt în curs, iar aspectele privind săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și tăinuire sunt supuse cercetării continue.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.