Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a vorbit despre cei care i-ar putea fi contracandidați la alegerile pentru Primăria Municipiului București, respectiv Gabriela Firea, Sebastian Burduja și fostul fotbalist Ionuț Lupescu.

Actualul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, și-a spus părerea despre cei trei posibili contracandidați la Primăria Capitalei: Gabriela Firea, Sebastian Burduja și fostul fotbalist Ionuț Lupescu.

Ce spune Nicușor Dan despre Gabriela Firea, Sebastian Burduja și Ionuț Lupescu

Întrebat ce crede despre Gabriela Firea și situația sa din PSD, actualul edil a răspuns că nu vrea să comenteze acest subiect.

„Nu vreau să comentez. Este un partid cu intenție de vot în București spre 35%. În partidul ăsta sunt mai mulți oameni pe care partidul îi testează, e decizia lor. Eu am criticat-o des pe Firea pentru mandatul ei, dar n-a fost singură, a avut un consiliu cu majoritate PSD, companiile au fost înființate cu votul consiliului PSD, toate cheltuielile alea care au dus la datoria de 3 miliarde de lei au fost cu votul consiliului PSD. A fost o administrație PSD la fel ca administrația Oprescu. E mai puțin important cine a fost primar, ci că am avut o administrație care timp de 12 ani a făcut mai puține conducte de termoficare decât noi în trei ani. Și multe alte exemple… A dus Primăria în faliment, noi am scos-o, a eșuat niște achiziții pe care noi am reușit să le facem și să atragem bani europeni. Pe orice palier ne comparăm, stăm mai bine, deși e loc de mai bine”, a mai adăugat Nicușor Dan.

În ceea ce îl privește pe Sebastian Burduja, Nicușor Dan a afirmat că va fi o luptă între cele mai puternice partide din România, PNL și PSD.

„Va fi o luptă între mine și un candidat susținut de PNL și PSD. Dacă domnul Burduja va fi acest candidat, principalul lui nucleu de susținători va fi nucleul simpatizanților PSD, așa că va fi aceeași luptă”, a răspuns actualul edil.

Întrebat și despre Ionuț Lupescu, fostul fotbalist pe care PNL îl pregătește prin teste pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan a răspuns că indiferent de domeniu, nimeni nu poate deprinde competențe de conducere a unui oraș într-un timp atât de scurt.

„Nu vreau să iau nume unul după altul, vreau să spun că orice fel de competențe ai avea în orice domeniu, administrația publică și foarte specifică a acestui oraș nu se poate face în două-trei luni. Eu mă preocup de București de 15 ani și când am intrat în administrație tot am avut nevoie de o perioadă de acomodare de săptămâni pentru că nu aveam informațiile. Darămite pentru cineva care n-a avut nicio tangență cu acest domeniu”, a mai spus primarul Bucureștiului.