”Mă bucur să constat cum o industrie cu tradiţie în România, cea a utilajelor folosite în agricultură, este susţinută şi adaptată cu profesionalism la cerinţele tehnologice actuale de către singura fabrică de tractoare românească, IRUM S.A. din Reghin, pe care am avut ocazia să o vizitez astăzi. Investiţiile care am văzut că s-au făcut după privatizare, inclusiv cu sprijin guvernamental şi prin înfiinţarea unui centru propriu de cercetare şi dezvoltare a utilajelor agricole şi forestiere, stau la baza profilului dinamic al producţiei companiei, care în ultimii ani şi-a adăugat în portofoliu tipuri noi de utilaje produse, între care şi noua gamă de tractoare de concepţie românească, pe lângă utilajele pentru industria forestieră”, a afirmat Nicolae Ciucă, joi seară, într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului. 

El a adăugat că fabrica de la Reghin este între beneficiarii schemei de ajutor de stat pentru susţinerea investiţiilor cu impact major în economie, cu un proiect în valoare de aproape 20 de milioane de lei pentru extinderea capacităţii de producţie.

”Agricultura românească are nevoie de astfel de utilaje, iar Guvernul va sprijini în acest sens spiritul antreprenorial şi capitalul românesc, pentru că ne dorim ca exemplele de bune practici să se multiplice. Ceea ce am văzut astăzi în judeţul Mureş – modul în care iniţiativa privată dezvoltă linii de producţie şi procesare conexe sectorului agricol, cum sunt fabrica de produse lactate Mirdatod, din Ibăneşti, combinatul de îngrăşăminte agricole Azomureş din Târgu Mureş şi noile tractoare româneşti produse la Reghin – înseamnă locuri de muncă în plan local, dar şi perspective concrete de dezvoltare pentru agricultura românească”, a conchis Ciucă.