Soția președintelui ucrainean, Olena Zelenska, a transmis public suferința sa emoțională și a dezvăluit că adesea se trezește plângând din cauza războiului de agresiune desfășurat de Rusia împotriva țării sale natale.Într-un interviu publicat joi, Olena Zelenska a mărturisit pentru ziarul spaniol El Mundo că ar putea plânge din nou în timpul discuției. Ea a menționat că acest lucru i se întâmplă frecvent și a subliniat că, în cele din urmă, este o ființă umană cu emoții și că plânsul face parte din experiența sa.Olena Zelenska dezvăluie că plânge „foarte des”
„Azi, în acest interviu, s-ar putea să plâng din nou. Mi se întâmplă foarte des”. „La urma urmei, sunt o ființă umană, am sentimente și plâng”. Ea a declarat pentru ziarul spaniol că a fost și mai rău pentru ea imediat după atacul rusesc asupra Ucrainei din februarie anul trecut.„În primele zile ale războiului, fiecare atac mă afecta foarte puternic. Am plâns chiar şi la evenimente oficiale. Acum nu că am ajuns mai insensibilă, dar trebuie să fac tot ce pot ca să termin povestea”, a mai punctat soţia liderului de la Kiev pentru El Mundo.Într-un alt interviu pentru The Jerusalem Post, Zelenska a dezvăluit că își începe fiecare zi privind știrile pentru a afla locurile în care rachetele rusești au lovit peste noapte. Ea a împărtășit o experiență recentă în care o clădire înaltă din orașul său natal, prin care trecea zilnic de mulți ani, a fost recent lovită, iar 11 persoane au murit în urma atacului.Ulterior, ea a descris un sentiment la care mulți israelieni se pot raporta: „Știu cum se simte când te uiți la știri, încercând să înțelegi ce s-a întâmplat și, până nu obții confirmarea oficială, nu știi sigur dacă cei dragi tăi sunt printre victime”.De ce Volodimir Zelenski stă separat de soția sa
Pe durata zilei, a menționat că merge la birou și se implică în diverse proiecte, cum ar fi dezvoltarea programului de sănătate mintală, îmbunătățirea calității meselor școlare și sprijinirea victimelor violenței domestice.Zelenska locuiește separat de președintele ucrainean, care doarme în biroul lui pentru siguranța lui, în timp ce ea se întoarce la cei doi copii ai săi în fiecare zi. „Dacă avem noroc, ne întâlnim la prânz la birou”, a spus ea. „Niciunul dintre noi nu își poate permite niciun fel de petrecere a timpului liber sau de divertisment în acest moment”.„Îmi amintesc de străzile goale și de sentimentul apocaliptic din Kiev, dar în timpul verii, orașul a început să fie din nou plin de viață”, a mai completat ea. „Uneori, dacă nu știai deja că are loc un război, nu se observă, pentru că economia continuă și oamenii vor munci. Oamenii au crezut că băncile se vor prăbuși și economia se va prăbuși, dar cumva am reușit să facem față acestui lucru”, a mai spus ea.