Sursă foto: stiridecluj.ro

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a comunicat planurile de modernizare a sistemului de iluminat public din localitate. În cadrul acestor modernizări, aproximativ 1000 de stâlpi noi vor fi instalati, iar valoarea proiectului este estimată la 4,5 milioane de lei.

,,Aproape 1000 de stâlpi noi vor fi modernizați sau înlocuiți cu corpuri de iluminat cu LED-uri, reducând semnificativ consumul de energie’’ a declarat Bogdan Pivariu.

Conform primarului, acest proiect în valoare de 4,5 milioane de lei beneficiază de finanțare din fonduri nerambursabile prin intermediul „Programului privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public”. Sistemul modernizat va fi echipat cu senzori de telegestiune pentru gestionarea la distanță a eventualelor disfuncționalități, implicând și implementarea de servere și licențe de sistem pentru o administrare eficientă, evaluată la suma de 1,02 milioane de lei.

,,Această modernizare urmărește îmbunătățirea serviciului public, sporirea siguranței pietonale, reducerea infracționalității și intervenții rapide în situații de urgență’’, precizează primarul.

Modernizarea va fi extinsă pe 6 străzi în Luna de Sus, cu o lungime totală de 6 km, și va cuprinde 41 de străzi în Florești, totalizând o lungime de 30 km.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.