Sursă foto: stiridecluj.ro

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au emis avertizări de cod galben și cod portocaliu pentru condiții meteorologice extreme în întreaga țară. Codul galben este valabil pentru vânt, iar codul portocaliu este emis pentru viscol și în zona montană a județului Cluj.

Începând de astăzi, de la ora 22:00, până mâine la ora 12:00, se prognozează intensificări ale vântului în cea mai mare parte a Crișanei și nord-vestul Transilvaniei, cu viteze la rafală de 55…60 km/h. În aceeași perioadă, în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și în Carpații Orientali se așteaptă viscol și vizibilitate redusă, cu rafale de 80 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, de peste 90…100 km/h. Se instituie cod galben de viscol și ninsori în toată țara.

Începând de vineri (22 decembrie) și până la sfârșitul săptămânii (duminică, 24 decembrie), vântul se va intensifica în întreaga țară. La munte, se vor înregistra rafale de 90…100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei, al Munteniei și local în Dobrogea, mai ales sâmbătă, viteza vântului va atinge 65…70 km/h, iar pe arii restrânse 80 km/h.

În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55…60 km/h. În zona de munte se anunță ninsori viscolite, local moderate cantitativ (25…30 l/mp și peste 40… 50 l/mp în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali), cu reducerea semnificativă a vizibilității.

De la noaptea de vineri spre sâmbătă (22/23 decembrie), în Maramureș și Transilvania se prognozează ninsori viscolite și depunere de strat de zăpadă. Pe arii restrânse, ninsori slabe viscolite vor afecta și Moldova, Crișana și Banat.

Codul portocaliu de viscol puternic este în vigoare în zona montană înaltă, începând de mâine, de la ora 18:00, până duminică, la ora 10:00. Vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol puternic, cu vizibilitate foarte redusă și zăpadă troienită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.