49 de misiuni de salvare, duse la bun sfârșit de piloții Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca

Sursă foto: stiridecluj.ro

Piloții Unității Speciale de Aviație din Cluj-Napoca au fost parte din echipajele aeromedicale SMURD, finalizând cu succes 49 de misiuni de salvare în luna martie.

Echipajele elicopterelor SMURD au intervenit pentru a oferi asistență medicală de urgență, transferul rapid al pacienților critici, precum și pentru căutarea, salvarea și evacuarea persoanelor accidentate. În total, 43 de persoane au fost transportate la unitățile spitalicești. Misiunile de salvare au fost efectuate preponderent prin punctele de operare aeromedicale, cu 28 de intervenții în Jibou și 21 în Arad.

Tipurile de intervenții SMURD desfășurate includ 31 de misiuni primare și 18 secundare. Echipajele elicopterelor SMURD au salvat 24 de persoane în Jibou și 19 în Arad, prin intermediul punctelor de operare aeromedicale.

În luna martie 2024, personalul aeronautic al unității a executat 66 de ore de zbor în cadrul punctelor de operare aeromedicale menționate, asigurând executarea misiunilor de zbor în condiții de securitate totală.

Centrul Operațional al unității a coordonat 76 de misiuni aeriene în martie 2024, pentru desfășurarea acestora în condiții de securitate aeronautică completă.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *