Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 5 octombrie 2023, că va candida, anul viitor, pentru un mandat de primar. Sunt reale zvonurile privind candidatura la Primăria Generală a Capitalei?

Cristian Popescu Piedone va candida la alegerile locale din 2024

Cristian Popescu Piedone a anunţat, joi, că intenţionează să candideze pentru un nou mandat de primar al Sectorului 5 București.

Momentan, are proiecte de dezvoltare pentru următorii cinci ani. Dacă nu va fi reales primar, se va duce „liniştit la pensie”. El i-a îndrumat pe cetăţeni să se prezinte la urnele de vot, indiferent de tipul alegerilor, amintindu-le că au posibilitatea de aș anula votul.

Acesta a dezminţit, totodată, zvonurile care au apărut în spațiul public privind candidatura sa pentru funcția de primar general al Capitalei.

„Să terminăm cu zvonurile că Piedone candidează la Primăria Capitalei! (…) Voi rămâne la (sectorul) 5, am proiecte pe următorii cinci ani (…) proiecte de dezvoltare. (…)

În timpul campaniei electorale, eu am să plec în concediu. Până atunci am să muncesc. Eu sunt cel care încerc să fac. Dumneavoastră sunteţi cei care (…) vedeţi dacă s-a făcut sau nu s-a făcut de către administraţia mea”, a spus el în cadrul unui eveniment școlar.

Zvonurile au apărut în spațiul public din iulie 2023

Vă amintim că zvonurile respective au apărut în spațiul public din vară. În cadrul interviurilor EVZ cu Iosefina Pascal, Radu Leca a vorbit despre ce s-ar putea întâmpla dacă Cristian Popescu Piedone ar candida la PMB și ce impact ar avea povestea sa asupra alegătorilor.

„Strategiile politice din prezent sunt uluitoare. Avem de-a face cu niște alegeri în 2024, ce pe hârtie sunt toate cumva deja decise. În funcție de tipul de bani care au fost dați, către ce, vezi Transilvania, vezi milioanele de euro din Ungaria către Transilvania, Ardealul a fost susținut, este o formă de cumpărare…

Atunci, în funcție de locul în care tu privești în țara asta, îți e captată atenția de ceva care te distrage. Care a fost echilibrul românilor în ultimii 20 de ani? Dacia, devenită Renault. Ce a primit în 8 luni? Un logo nou. Nu a adus vânzări spectaculoase, dar a adus ideea de brand de țară. Liniștește publicul.

Au apărut în spațiul online mai multe persoane turbulente, care creează mii de identități cu ajutorul IA și lasă comentarii despre diverși politicieni. Sunt lăsate comentarii injurioase și de o parte și de alta, indiferent de culoarea politică. S-a obținut haos. După acest incident în spațiul virtual, care nu este controlat de nimeni și de nimic, au apărut 3-4 forme de scenarii care au aplatizat dorința oricui de a se uita în extern”, a zis, în iulie 2023, Radu Leca.

„Cazul Tate a rămas aplatizat total, nimeni nu mai are tupeul să vorbească, a apărut cazul lagărului nazist, a apărut cazul lui Cristian Popescu Piedone, extrem de periculos, pentru că dacă își va depune candidatura în 2024, se va întâmpla ceva extrem de spectaculos, pentru că acum este transformat în ceea ce românii așteaptă să vadă de 30 de ani.

Urmează între 8 și 12 povești emoționante și care vor scoate din mulțimea de politicieni un număr de 3 din care oamenii să aleagă. Neștiind cine e în spatele scenariilor, noi nu putem decât să presupunem că un element negativ poate fi rebranduit în funcție de coloratura politică. Și Colectivul, un eveniment marcant, a fost rebranduit politic”, a adăugat el.