Sursă foto: servuscluj.ro

Primăria Cluj-Napoca va continua să ofere abonamente gratuite pentru transportul în comun și în anul următor pentru pensionari, persoanele vârstnice și cetățenii de onoare, în semn de recunoaștere a contribuției lor la dezvoltarea orașului și pentru a promova utilizarea alternativă a transportului public în detrimentul mașinii personale.

Începând cu data de 8 noiembrie, pensionarii, persoanele vârstnice (independent de cuantumul pensiei și cu vârsta de peste 70 de ani) și cetățenii de onoare cu domiciliul în Cluj-Napoca care dețin deja carduri de transport public pot să-și reînnoiască gratuit abonamentele pentru transportul public în anul 2024 la unul dintre cele 11 centre de vânzare carduri ale CTP Cluj-Napoca.

În plus, în perioada 1-31 decembrie, cardurile se vor putea reîncărca și la cele 61 de automate ale Companiei de Transport public amplasate în spațiul public în toate cartierele. Pentru persoanele care se încadrează în criteriile menționate, dar care nu dețin încă un card de transport CTP, acestea pot solicita emiterea cardului începând cu data de 8 noiembrie 2023 la centrele de vânzare carduri, și vor beneficia de gratuitate la transportul public din Cluj-Napoca pentru întregul an 2024. Procedura de emitere a primului card se efectuează pe loc, fără costuri suplimentare.

Abonamentele gratuite sunt acordate după cum urmează:

  1. Abonament gratuit pentru toate liniile pentru: a) Persoanele vârstnice, așa cum sunt definite în conformitate cu Legea nr. 17/2000, și pensionarii ale căror venituri din cuponul de pensie la rubrica „Total drepturi” nu depășesc suma de 2.500 de lei. b) Persoanele vârstnice, așa cum sunt definite în conformitate cu Legea nr. 17/2000, care au împlinit vârsta de 70 de ani, indiferent de cuantumul pensiei. c) Cetățenii de onoare ai municipiului Cluj-Napoca.
  2. Abonament gratuit pentru o linie pentru: Persoanele vârstnice, așa cum sunt definite în conformitate cu Legea nr. 17/2000, și pensionarii ale căror venituri din cuponul de pensie la rubrica „Total drepturi” se situează între 2.501 și 2.750 de lei.

Pentru pensionarii cu gradul I de invaliditate care beneficiază, pe lângă pensie, și de indemnizație pentru însoțitor în cuantum fix (această sumă este indicată pe cuponul de pensie în rubrica „Sumă fixă”), se vor lua în considerare doar veniturile înregistrate pe cuponul de pensie la rubrica „pensie” (conform articolului 77 alineat (1) din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările ulterioare), și nu veniturile înregistrate la rubrica „Total drepturi”.

Documentele necesare pentru obținerea abonamentelor gratuite la centrele de vânzare carduri sunt următoarele:

  • Cardul de transport emis în anii precedenți.
  • Cartea de identitate în original, care să ateste domiciliul în Cluj-Napoca.
  • Pentru pensionarii sub vârsta de 70 de ani: cuponul de pensie sau decizia de pensionare din luna curentă sau din luni anterioare, decizia medicală pentru pensionarii de boală și decizia de pensie de urmaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.