Sursă foto: servuscluj.ro

Tot mai mulți oameni își doresc să aibă un animal de companie, dar puțini optează pentru adopția unei pisici. Deoarece pisicile de stradă se confruntă și ele cu dificultăți, similar câinilor, o asociație din Cluj-Napoca a creat un refugiu special dedicat acestora, oferindu-le îngrijire, afecțiune și chiar șansa de a fi adoptate.

În România, sunt insuficiente adăposturi pentru pisici, iar numărul acestora pe străzi este în continuă creștere. Sterilizarea pisicilor nu este reglementată corespunzător în legislația țării, ceea ce reprezintă o provocare semnificativă pentru organizațiile non-guvernamentale care se ocupă de aceste animale.

„Suntem singura asociație din Cluj care se axează fix pe pisicuțe. Principalul nostru focus este asupra sterilizărilor, abandonului, preluam cazuri grave, accidente și sperăm să le facem viața mai bună acestor animăluțe”, a declarat un voluntar.

Toate pisicuțele sunt disponibile pentru adopție. Asociația din Cluj-Napoca se implică în cazuri mai complexe, ceea ce poate face procesul de adopție mai dificil.

„Avem în jur de 20 de pisici vaccinate, testate, sunt stabile. O parte dintre ele au rămas cu anumite afecțiuni cronice, însă cu fiecare persoană care dorește să adopte putem discuta în parte. Oferim pisicuța în regim de foster, pentru 3 luni, în care noul stăpân se decide dacă este animăluțul pe care ei și-l doresc ”, a declarat Ana Maria Angeru, Președintele Asociației Green Cats.

Abandonul începe chiar în curțile oamenilor care nu înțeleg importanța sterilizării. Costul sterilizării unei pisici variază între 200 și 500 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.