Sursă foto: Cj Cluj/Facebook

Consiliul Județean Cluj a aprobat alocarea unei finanțări multianuale în valoare de 4.800.000 lei pentru implementarea proiectelor de digitalizare a instituției în perioada 2024-2026.

Această finanțare este destinată dezvoltării serviciilor software și integrării și automatizării la nivelul Consiliului Județean Cluj, precum și a organismelor prestatoare de servicii publice sau de utilitate publică, și a serviciilor publice deconcentrate din județul Cluj.

„Este vorba, practic, de o continuare a finanțării proiectului european Smart Territory, recent finalizat. Succesul pe care l-a înregistrat acest proiect în ultimii doi ani, prin digitalizarea întregii activități de urbanism a Consiliului Județean și, ulterior, prin automatizarea completă a altor 20 de cereri, avize și autorizații, ne-a făcut să ne dorim o extindere a acestei inițiative gândite în beneficiul clujenilor. Intenționăm, astfel, să digitalizăm întreaga activitate a instituției pe care o conduc, prin automatizarea fluxurilor documentelor, inclusiv prin implementarea sistemului de registratură electronică, care să permită vizualizarea stadiului documentelor și a semnăturilor, în timp real”, a declarat șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

În prezent, Consiliul Județean operează un serviciu de digitalizare care se ocupă de dezvoltarea aplicației „Ghișeu Unic”, parte a proiectului „Smart Territory”. Odată cu finalizarea acestui proiect european și cu identificarea necesității de a adăuga noi componente personalizate, care necesită expertiză în codificare și suport tehnic specializat, Consiliul Județean Cluj a decis să angajeze o companie specializată în domeniul IT.

Aceste componente nou create vor permite o mai mare flexibilitate în dezvoltarea interfețelor pentru cetățeni și funcționari, integrând mai multe entități sub umbrela unei singure aplicații gestionate de Consiliul Județean Cluj – „Ghișeu Unic”. De asemenea, se va lucra la dezvoltarea și adăugarea de noi module și fluxuri interne, utilizând aceeași interfață familiară pentru cetățeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.