Sursă foto: stiridecluj.ro

Polițiștii din Cluj au desfășurat, în data de 17 aprilie, o acțiune pentru asigurarea respectării normelor rutiere și promovarea unui mediu sigur în zonele pietonale. Bicicliștii, pietonii și trotinetiștii au fost supuși atenției, iar au fost efectuate și verificări în rândul conducătorilor auto.

Polițiștii din secțiile urbane 1-7, Biroul Rutier și secțiile rurale Apahida, Baciu și Florești, cu sprijinul polițiștilor locali, au desfășurat activități specifice pentru participanții la trafic. În total, au fost controlate 286 de persoane, iar au fost aplicate 160 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 32.000 de lei, dintre care 30 pentru pietoni și conducători de biciclete sau trotinete.

Polițiștii clujeni au emis următoarele recomandări pentru pietoni: să traverseze drumul public numai prin locurile special amenajate, respectând culoarea verde a semaforului electric; să se asigure permanent, chiar și când sunt pe trecerea de pietoni, că traversarea se poate face în siguranță; să evite traversarea în fugă pe trecerea de pietoni; să se deplaseze pe partea stângă a drumului în lipsa trotuarului sau a acostamentului; să poarte haine de culori deschise sau elemente reflectorizante în condiții de vreme rea sau întuneric; să evite traversarea prin spatele mijloacelor de transport în comun; să supravegheze copiii și să nu-i lase să traverseze singuri.

Încălcarea regulilor de angajare a traversării pe culoarea roșie a semaforului electric sau traversarea prin loc nepermis constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 330 și 495 de lei.

De asemenea, conducătorilor de biciclete sau trotinete le este interzis să traverseze drumurile publice pe trecerile destinate pietonilor în timpul deplasării lor. Încălcarea acestei reguli poate fi sancționată cu amendă între 660 și 825 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.