Sursă foto: stiridecluj.ro

În acest weekend, polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Județean Cluj au desfășurat acțiuni pe întreg teritoriul județului pentru a spori siguranța rutieră.

În timpul acestei perioade, polițiștii au dispus reținerea a 33 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre care 11 în cazul șoferilor depistați încălcând limita legală de viteză. În plus, în cazul a 22 de șoferi opriți în trafic pentru control, polițiștii au reținut certificatele de înmatriculare din cauza neregulilor constatate.

În timpul operațiunii de weekend, polițiștii au identificat mai mulți șoferi care conduceau fără permis, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. Un caz notabil este cel al unui tânăr prins la volan sub influența stupefiantelor.

,,În data de 25 februarie a.c., în jurul orei 02.30, polițiștii Compartimentului Rutier Gherla au interceptat un autoturism pe DJ109D, în localitatea Sic, condus de un tânăr de 24 de ani, din aceeași comună.

La testarea cu aparatul Drugtest au reieșit indicii cu privire la prezența substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă proba în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală pentru a-i fi recoltate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe psihoactive”, transmite IPJ Cluj.

În acest caz, sunt în desfășurare cercetări pentru presupusa comitere a infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea, un alt șofer a fost surprins de polițiști în timp ce conducea cu permisul suspendat.

,,În data de 25 februarie a.c., în jurul orei 01.30, polițiștii Biroului Rutier Turda au depistat un tânăr, de 22 de ani, din municipiu, în timp ce conducea autoturismul pe strada Gheorghe Barițiu, având dreptul de a conduce suspendat” a declarat IPJ Cluj.

În cauză, se desfășoară cercetări pentru presupusa comitere a infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

De asemenea, în acest weekend, doi bărbați au fost surprinși conducând sub influența alcoolului.

,,În data de 24 februarie a.c., în jurul orei 22.50, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla au depistat pe DJ109C, în localitatea Geaca, au depistat un tânăr de 21 de ani, din comuna Geaca, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice, respectiv 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceeași dată, în jurul orei 23.12, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla au depistat un bărbat de 38 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea autoturismul pe DJ109, prin localitatea Așchileu Mare, având o alcoolemie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat”, transmite IPJ Cluj.

În ambii cazuri, șoferii au fost escortați la o unitate medicală pentru a li se preleva mostre biologice, iar investigațiile continuă în privința presupusei comiteri a infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.