Sursă foto: servuscluj.ro

Primăria Municipiului Cluj-Napoca va continua și în acest an Programul ”Alimente”, inițiat și gestionat de Direcția de Asistență Socială și Medicală Cluj, pentru a sprijini persoanele aflate în situație financiară vulnerabilă. Pentru anul în curs, suma alocată din bugetul local pentru Programul Alimente este de 6 milioane de lei.

Persoanele care pot beneficia de tichetele sociale trebuie să îndeplinească următoarele criterii: să aibă domiciliul sau reședința în municipiul Cluj-Napoca; să se încadreze în una dintre următoarele categorii: persoane cu handicap grav sau accentuat, care nu sunt instituționalizate; pensionari, invalizi, veterani, văduve de război, persoane deportate, prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai revoluției, orfani, cu venituri nete lunare de până la 2053 de lei pentru persoana singură și de până la 1386 de lei per membru de familie; șomeri înregistrați (cu sau fără indemnizație de șomaj), cu venituri nete lunare de până la 2053 de lei pentru persoana singură și de până la 1386 de lei per membru de familie; beneficiari de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei; victimele traficului de persoane; victimele violenței domestice.

Formularele de cerere/declarație pe propria răspundere pentru acordarea tichetelor sociale în format electronic pot fi obținute și depuse la următoarele locații: Centrul de Informare pentru cetățeni (strada Moților nr. 7); primăriile de cartier, sediul Direcției de Asistență Socială și Medicală (strada Venus fn).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.