Rusia și Ucraina urmează să se confrunte la concursul Miss Univers din SUA – una dintre singurele competiții la care Rusia mai are voie să participe pe scena mondială

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a decis să încerce să transforme în armă una dintre singurele competiții la care țara sa nu este interzisă.

Putin a susținut-o public pe concurenta țării sale la Miss Univers, Anna Linnikova, care are doar 22 de ani.

Ucraina va avea, de asemenea, o concurentă la concursul anual, care va avea loc peste mai puțin de două săptămâni (14 ianuarie) la New Orleans, în SUA.

Miss Ucraina Viktoria Apanasenko, în vârstă de 28 de ani, a numit Rusia „rea” și „crudă” în ultimele săptămâni, în timp ce Putin și-a susținut candidata, care a pregătit pentru eveniment un costum numit „Coroana Imperiului Rus”.

Ea s-a lăudat că a folosit decorațiuni țariste pentru Miss Univers, într-un moment în care ucrainenii dărâmă o statuie a Ecaterinei cea Mare în Odessa, pe care Putin caută în mod evident să o invadeze.

Rochia națională este „realizată în stilul epocii Romanov, inspirată de tiara împărătesei Alexandra Feodorovna Romanova” – țarina tragică a lui Nicolae al II-lea, ultimul monarh al Rusiei, a spus ea.

„Este o rochie absolut luxoasă și bogată, brodată cu pietre Swarovski – cred că vor fi cu siguranță 1.000 de pietricele”, a explicat ea pentru presa locală.

Rusia a fost interzisă de la competițiile internaționale – totuși, ea nu se simte sub nicio presiune, în ciuda ororii războiului din Ucraina, pe care refuză să îl menționeze.

„Nu, atitudinea mea este cât se poate de pozitivă”, a spus ea, potrivit DailyStar.

„Mă bucur că Rusia participă la competiția internațională. Cred în forțele mele și sper că voi reuși.”